30 sep 2015 06:00

30 sep 2015 06:00

Musikalisk höjdare

KONSERT.

Det är ju en tillgång och ett glädjeämne för invånarna i en ort att få ha en skicklig och driven konsertpianist inom ortens hank och stör. Det har vi Tibrobor. Här bor den brasilienfödde Mauricio de Carvalho. Häromkvällen gav han en lysande konsert i Kyrkefalla kyrka. Som pärlor på ett band spelade han med stor teknisk skicklighet och utsökt musikalitet verk av bl.a. Beethoven, Chopin, Liszt och en landsman till pianisten, den brasilianske tonsättaren Francisco Mignone.

Vi i bänkarna – kanske ett hundratal – fångades också av en Nocturne för vänster hand till minne av Tomas Tranströmer. Daniel Stagno, som skrivit stycket, har sina rötter i Hjo och är en framstående pianist även han – och även en skicklig kompositör.

Konserten med Mauricio de Carvalho vid kyrkans flygel spände över stora musikaliska bågar från dramatiska fortissimo till blygt porlande pianissimo. Allt en njutning av stora mått och väl värt att behålla i minnet för lång tid.

Claes Astin

– en i publiken

Det är ju en tillgång och ett glädjeämne för invånarna i en ort att få ha en skicklig och driven konsertpianist inom ortens hank och stör. Det har vi Tibrobor. Här bor den brasilienfödde Mauricio de Carvalho. Häromkvällen gav han en lysande konsert i Kyrkefalla kyrka. Som pärlor på ett band spelade han med stor teknisk skicklighet och utsökt musikalitet verk av bl.a. Beethoven, Chopin, Liszt och en landsman till pianisten, den brasilianske tonsättaren Francisco Mignone.

Vi i bänkarna – kanske ett hundratal – fångades också av en Nocturne för vänster hand till minne av Tomas Tranströmer. Daniel Stagno, som skrivit stycket, har sina rötter i Hjo och är en framstående pianist även han – och även en skicklig kompositör.

Konserten med Mauricio de Carvalho vid kyrkans flygel spände över stora musikaliska bågar från dramatiska fortissimo till blygt porlande pianissimo. Allt en njutning av stora mått och väl värt att behålla i minnet för lång tid.

Claes Astin

– en i publiken

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.