01 okt 2015 06:00

01 okt 2015 06:00

Märkligt beslut

DOM

I Malmö är en privat tomt ockuperad av cirka 300 EU-migranter med alla olägenheter det medför. Malmö stad har nu fått domstolsbesked om att det inte går att avhysa denna ockupation som är helt olaglig. Man hänvisar till att det inte går att avhysa någon som inte har personnummer!

Är detta en prejudicerande dom betyder det att alla som inte har personnummer skulle kunna bosätta sig på min tomt utan att jag kan köra iväg dem. Eller för den delen begå vilket brott som helst utan påföljd.

Domen skall visserligen överklagas, men går inte det igenom så kan man verkligen fråga sig vart vi är på väg.

Per

I Malmö är en privat tomt ockuperad av cirka 300 EU-migranter med alla olägenheter det medför. Malmö stad har nu fått domstolsbesked om att det inte går att avhysa denna ockupation som är helt olaglig. Man hänvisar till att det inte går att avhysa någon som inte har personnummer!

Är detta en prejudicerande dom betyder det att alla som inte har personnummer skulle kunna bosätta sig på min tomt utan att jag kan köra iväg dem. Eller för den delen begå vilket brott som helst utan påföljd.

Domen skall visserligen överklagas, men går inte det igenom så kan man verkligen fråga sig vart vi är på väg.

Per

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.