02 okt 2015 06:00

02 okt 2015 06:00

För frisk för vårdcentralen?

SJUKVÅRD

Har haft förmånen att lyckas hålla mig frisk och inte råkat ut för så mycket sjukdomar. Mest halsfluss och liknande förkylningar där ett besök på drop in på vårdcentralen har hjälpt. Och penicillinet verkat. Men att få hjälp om man inte är akut sjuk verkar hopplöst på Billingens vårdcentral. Har vid ett flertal tillfällen sökt för lättare åkommor. Nu senast hälont, (hälsporre?) men inte lyckats få någon tid. Finns bara tider för akuta fall. De som tagit emot samtalen har ändå varit trevliga och verkligen försökt underlätta smärtan genom att rekommendera och tipsa om olika hjälpmedel.

Har upptagningsområdet blivit för stort så tiderna inte räcker till?

Tur man kan fixa ilägg själv, utan remiss. Blir ju bara 990 kronor dyrare utan remiss och det är väl smällen man får ta. Man är ju inte dödssjuk i alla fall!

Lagom ont

Har haft förmånen att lyckas hålla mig frisk och inte råkat ut för så mycket sjukdomar. Mest halsfluss och liknande förkylningar där ett besök på drop in på vårdcentralen har hjälpt. Och penicillinet verkat. Men att få hjälp om man inte är akut sjuk verkar hopplöst på Billingens vårdcentral. Har vid ett flertal tillfällen sökt för lättare åkommor. Nu senast hälont, (hälsporre?) men inte lyckats få någon tid. Finns bara tider för akuta fall. De som tagit emot samtalen har ändå varit trevliga och verkligen försökt underlätta smärtan genom att rekommendera och tipsa om olika hjälpmedel.

Har upptagningsområdet blivit för stort så tiderna inte räcker till?

Tur man kan fixa ilägg själv, utan remiss. Blir ju bara 990 kronor dyrare utan remiss och det är väl smällen man får ta. Man är ju inte dödssjuk i alla fall!

Lagom ont

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.