02 okt 2015 06:00

02 okt 2015 16:16

Hundkörkort kanske hjälper

HUNDBAJS

I dag var jag ute i min privata trädgård och lekte med 2-åriga dottern, tills både hon och jag klev i varsin hundbajs. Att tillägga är att vi inte har några husdjur och skiten låg långt ifrån tomtgränsen. Varför ska det vara så svårt att koppla hundarna man är ute och rastar och varför plockas inte skiten upp av ägaren?

Tyvärr tror alldeles för många hundägare att alla gillar hundar bara för de själva samlar på och släpar med sig dem överallt, ja, till och med inne i affärer, i Skövde såg jag själv tidigare samma dag att man tydligen har med sig hunden! Tiggarna får ju inte ens vara inne i affären?

Är så fruktansvärt trött på alla hundägare som tvingar alla i sin omgivning att behöva stå ut med detta skällande, bajsande, slickande och allmänt ofräscha pälsdjur. Varje gång man säger till en okopplad hunds ägare så får man till svar ” den som är såå snäll” och ”den gör inte en fluga förnär”, men det gäller ju förstås tills den biter t ex ett lekande barn i ansiktet som då får men för livet.

Att ha en hund okopplad på allmänna platser borde ge orimligt dryga böter, så man slipper säga till ägarna varenda gång. Ibland är ju inte ens hundägarna i närheten utan låter hunden rasta sig själv.

Ska man behöva börja lägga ut gift och fällor mot löst springande hundar i sin trädgård, för i Skultorp där vi bor där hittar man ju hundskit på sin gräsmatta minst en gång i månaden?

Införskaffa obligatoriskt hundkörkort kanske hjälper ...

Hundlös hundbajsägare

Tyvärr tror alldeles för många hundägare att alla gillar hundar bara för de själva samlar på och släpar med sig dem överallt, ja, till och med inne i affärer, i Skövde såg jag själv tidigare samma dag att man tydligen har med sig hunden! Tiggarna får ju inte ens vara inne i affären?

Är så fruktansvärt trött på alla hundägare som tvingar alla i sin omgivning att behöva stå ut med detta skällande, bajsande, slickande och allmänt ofräscha pälsdjur. Varje gång man säger till en okopplad hunds ägare så får man till svar ” den som är såå snäll” och ”den gör inte en fluga förnär”, men det gäller ju förstås tills den biter t ex ett lekande barn i ansiktet som då får men för livet.

Att ha en hund okopplad på allmänna platser borde ge orimligt dryga böter, så man slipper säga till ägarna varenda gång. Ibland är ju inte ens hundägarna i närheten utan låter hunden rasta sig själv.

Ska man behöva börja lägga ut gift och fällor mot löst springande hundar i sin trädgård, för i Skultorp där vi bor där hittar man ju hundskit på sin gräsmatta minst en gång i månaden?

Införskaffa obligatoriskt hundkörkort kanske hjälper ...

Hundlös hundbajsägare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.