02 okt 2015 06:00

02 okt 2015 06:00

Konflikter roten till det onda

KOMPLICERAT

Ovanstående är väl känt för de flesta. Ändå pågår detta hela tiden, sedan urminnes tider. Människan ses som en intelligent varelse. Men det måste väl ändå vara hur denna så kallade intelligens, används.

Det är nu aktuellare än någonsin, då människor flyr sina hemländer, på grund av krig. Dessa startas av maktens företrädare. Medborgarna i dessa länder vill nog som de flesta av oss, leva ett liv med sina anhöriga, och så långt det går, leva ett drägligt liv.

Men makten struntar i det. Har de ingenting lärt? Konflikter är ingen lösning, det skapar enbart nya problem. Och om det uppstår meningsskiljaktigheter, finns det ju bättre sätt att lösa dem på.

Människan, en komplicerad varelse, som är svår att förstå.

Conny Östling

Ovanstående är väl känt för de flesta. Ändå pågår detta hela tiden, sedan urminnes tider. Människan ses som en intelligent varelse. Men det måste väl ändå vara hur denna så kallade intelligens, används.

Det är nu aktuellare än någonsin, då människor flyr sina hemländer, på grund av krig. Dessa startas av maktens företrädare. Medborgarna i dessa länder vill nog som de flesta av oss, leva ett liv med sina anhöriga, och så långt det går, leva ett drägligt liv.

Men makten struntar i det. Har de ingenting lärt? Konflikter är ingen lösning, det skapar enbart nya problem. Och om det uppstår meningsskiljaktigheter, finns det ju bättre sätt att lösa dem på.

Människan, en komplicerad varelse, som är svår att förstå.

Conny Östling

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.