05 okt 2015 06:00

05 okt 2015 06:00

Fel med samma pris

OMSORGSAVGIFTER

En stor eloge till biståndsbedömarna i Skövde kommun som så vänligt förklarar att avgifterna för personlig omvårdnad har ett fastställt belopp. Behöver man lite eller mycket omvårdnad är priset detsamma!

Att det finns ett tak är bra. Men att behöva betala 1 780 kronor för att få hjälp en gång i månaden för städ och dusch, det brukar ta 45 minuter, känns som utsugning av en hjälpbehövande. Att de som behöver hjälp flera gånger varje dag inte skall behöva betala för varje timme är bra, men det kan väl inte vara så svårt att ha en rimlig timtaxa?

Jag undrar om alla politiska partier står bakom detta beslut? Är det tanken att vi skall vända oss till privata omsorgsgivare? Vi, anhöriga, är oftast till åren komna och behöver den hjälp och avlastning vi kan få.

Anhörig

Att det finns ett tak är bra. Men att behöva betala 1 780 kronor för att få hjälp en gång i månaden för städ och dusch, det brukar ta 45 minuter, känns som utsugning av en hjälpbehövande. Att de som behöver hjälp flera gånger varje dag inte skall behöva betala för varje timme är bra, men det kan väl inte vara så svårt att ha en rimlig timtaxa?

Jag undrar om alla politiska partier står bakom detta beslut? Är det tanken att vi skall vända oss till privata omsorgsgivare? Vi, anhöriga, är oftast till åren komna och behöver den hjälp och avlastning vi kan få.

Anhörig

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.