06 okt 2015 06:00

06 okt 2015 06:00

Alliansen bör rösta ned regeringen

INVANDRINGSPOLITIK

Teater. Alliansen drev under 2006–2010 en förnuftig invandringspolitik. Det förstördes genom 2011 års uppgörelse med Miljöpartiet, som luckrade upp det mesta. Nuvarande socialdemokratiska regering fortsätter driva sådan invandringspolitik med stöd av Miljöpartiet och tillåts göra detta genom Decemberöverenskommelsen.

Konsekvenserna är att vissa av våra flyktingmottagningar närmar sig två kvadratmeter boyta per person. Det vill säga en psykosocial olägenhet med mycket stora sanitets- och smittskyddsproblem. Misär i Sverige.

1000-talet flyktingar anländer per dag in mot en redan het bostadsmarknad. Där går priserna i taket för alla, upphettat av kommuner som jagar plats. Det slår mot svensk ekonomi och ökar många ungas belåning. Skolsystem och försörjningsstöd belastas hårt. Välfärden knakar.

Det går inte att som regeringen gör spela förvånad och hålla extra pressträff på helgen om detta.

De har vetat om denna kris i en månads tid. Det är den tid det tar att åka hit från lägren runtom Syrien och de vet mycket väl när de åkte och vart de skulle.

Det vi ser nu av regeringen är teater. Det är allt de förmår. Löfven har aldrig visat handlingskraft.

Nu låtsas de vara ovetande och pekar på den ”elaka marknaden”. Det är ett mycket bedrägligt och falskt beteende av regeringen som skapar situationen själva då de flyttar jordanska flyktingläger hit genom öppen invitation och noll kontroll.

Det är en felaktig invandringspolitik som försatt Sverige i denna situation och Alliansen bör snarast hitta tillbaka till den politik vi förde 2006–2010 då vi hade egen majoritet, samt rösta ned regeringen.

Sverige behöver ett snart regeringsskifte och en mer sansad politik utan inflytande av Miljöpartiet.

Torbjörn Bergman (M)

Konsekvenserna är att vissa av våra flyktingmottagningar närmar sig två kvadratmeter boyta per person. Det vill säga en psykosocial olägenhet med mycket stora sanitets- och smittskyddsproblem. Misär i Sverige.

1000-talet flyktingar anländer per dag in mot en redan het bostadsmarknad. Där går priserna i taket för alla, upphettat av kommuner som jagar plats. Det slår mot svensk ekonomi och ökar många ungas belåning. Skolsystem och försörjningsstöd belastas hårt. Välfärden knakar.

Det går inte att som regeringen gör spela förvånad och hålla extra pressträff på helgen om detta.

De har vetat om denna kris i en månads tid. Det är den tid det tar att åka hit från lägren runtom Syrien och de vet mycket väl när de åkte och vart de skulle.

Det vi ser nu av regeringen är teater. Det är allt de förmår. Löfven har aldrig visat handlingskraft.

Nu låtsas de vara ovetande och pekar på den ”elaka marknaden”. Det är ett mycket bedrägligt och falskt beteende av regeringen som skapar situationen själva då de flyttar jordanska flyktingläger hit genom öppen invitation och noll kontroll.

Det är en felaktig invandringspolitik som försatt Sverige i denna situation och Alliansen bör snarast hitta tillbaka till den politik vi förde 2006–2010 då vi hade egen majoritet, samt rösta ned regeringen.

Sverige behöver ett snart regeringsskifte och en mer sansad politik utan inflytande av Miljöpartiet.

Torbjörn Bergman (M)

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.