07 okt 2015 06:00

07 okt 2015 06:00

Det är inte hundens fel

HUNDBAJS

Replik. Du som skrev insändaren om hundbajs i SLA 5/10.

För det första verkar inte det största problemet vara att du hittar hundbajs på din gräsmatta en gång i månaden. Det låter mer som att du verkligen hatar hundar över allt annat på denna jord. Du tycker inte om hundar uppenbarligen, alla tycker inte om barn men får ändå stå ut med skrikiga ungar i affären, så du får nog lära dig leva med hundar i samhället.

Sen att du faktiskt går på så hårt att du skriver om att förgifta ett oskyldigt djur! Hur tänker du? Förmodligen så tänker du inte alls.

Jag är själv hundägare och jag förstår att det inte är kul att hundar gör ifrån sig i din trädgård, men gå då på ägaren och inte hunden. Hunden kan inte hjälpa att ägaren inte plockar upp. Hunden kan inte hjälpa att ägaren inte har koll på sin hund vart den går och om det är allmän eller privat mark. Det är inte hundens fel, men det är hunden som du vill göra illa!

Jag förstår inte hur en människa kan vilja göra något försvarslöst så fruktansvärt illa, jag har en hund som blivit förgiftad en gång och du anar inte vilket lidande det är för hunden. Skärp dig och var vuxen nog att prata med ägaren istället.

Sen undrar jag om du vet att det är straffbart att lägga ut gift? Du riskerar ju inte bara att skada en hund, du riskerar alla andra djur ute, och även barn, det borde väl till och med du förstå? Eller är det för mycket begärt kanske?

Jag är fruktansvärt glad att jag inte bor i Skultorp, då hade man väl inte kunnat gå ut med hunden utan att vara orolig för att du förgiftar den. Eller du kanske har tänkt förgifta varenda hund för att slippa – som du uttryckte dig – ”ofräscha pälsdjur”. Jag tycker väldigt synd om hundarna som faktiskt bor i närheten av dig.

Hundägare som plockar upp

För det första verkar inte det största problemet vara att du hittar hundbajs på din gräsmatta en gång i månaden. Det låter mer som att du verkligen hatar hundar över allt annat på denna jord. Du tycker inte om hundar uppenbarligen, alla tycker inte om barn men får ändå stå ut med skrikiga ungar i affären, så du får nog lära dig leva med hundar i samhället.

Sen att du faktiskt går på så hårt att du skriver om att förgifta ett oskyldigt djur! Hur tänker du? Förmodligen så tänker du inte alls.

Jag är själv hundägare och jag förstår att det inte är kul att hundar gör ifrån sig i din trädgård, men gå då på ägaren och inte hunden. Hunden kan inte hjälpa att ägaren inte plockar upp. Hunden kan inte hjälpa att ägaren inte har koll på sin hund vart den går och om det är allmän eller privat mark. Det är inte hundens fel, men det är hunden som du vill göra illa!

Jag förstår inte hur en människa kan vilja göra något försvarslöst så fruktansvärt illa, jag har en hund som blivit förgiftad en gång och du anar inte vilket lidande det är för hunden. Skärp dig och var vuxen nog att prata med ägaren istället.

Sen undrar jag om du vet att det är straffbart att lägga ut gift? Du riskerar ju inte bara att skada en hund, du riskerar alla andra djur ute, och även barn, det borde väl till och med du förstå? Eller är det för mycket begärt kanske?

Jag är fruktansvärt glad att jag inte bor i Skultorp, då hade man väl inte kunnat gå ut med hunden utan att vara orolig för att du förgiftar den. Eller du kanske har tänkt förgifta varenda hund för att slippa – som du uttryckte dig – ”ofräscha pälsdjur”. Jag tycker väldigt synd om hundarna som faktiskt bor i närheten av dig.

Hundägare som plockar upp

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.