08 okt 2015 06:00

08 okt 2015 06:00

Fel att kunna lurpassa på de attraktiva bostäderna

SKÖVDEBOSTÄDERS KÖSYSTEM

Oskick. ”Medelålders lägenhetssökare” framför bl.a. åsikter om Skövdebostäders kösystem i tisdagens SLA och man kan bara hålla med om att det nuvarande poängsystemet inte är speciellt lyckat. Som det fungerar för närvarande kan man samla poäng hur länge som helst utan att behöva reagera på eventuella erbjudanden som stämmer med de önskemål man har anmält till kösystemet.

Det känns helt fel att man har möjlighet att lurpassa på de riktigt attraktiva bostäderna med centralt läge och låg hyra och sedan efter t.ex. 20–25 år anmäla intresse utan att man tidigare varit intresserad av något erbjudande. Här bör man dra en gräns – t.ex. att man efter åtta års kötid får börja om från scratch om man inte varit intresserad av något erbjudande under denna tid.

Slutligen – Skövdebostäder lämnade under senaste räkenskapsår koncernbidrag till ägaren med 8,5 miljoner kronor, pengar som går åt till att täcka förluster i andra av kommunens bolag. Detta är ett oskick, för sådana förluster bör betalas av alla invånare i kommunen. Om man anser sig ha ett sådant utrymme i bolagets ekonomi tyder det på att vi som är hyresgäster betalar för höga hyror. Kan vara ett tips till Hyresgästföreningen inför nästa hyresförhandling ...

Hyresgäst hos Skövdebostäder

Det känns helt fel att man har möjlighet att lurpassa på de riktigt attraktiva bostäderna med centralt läge och låg hyra och sedan efter t.ex. 20–25 år anmäla intresse utan att man tidigare varit intresserad av något erbjudande. Här bör man dra en gräns – t.ex. att man efter åtta års kötid får börja om från scratch om man inte varit intresserad av något erbjudande under denna tid.

Slutligen – Skövdebostäder lämnade under senaste räkenskapsår koncernbidrag till ägaren med 8,5 miljoner kronor, pengar som går åt till att täcka förluster i andra av kommunens bolag. Detta är ett oskick, för sådana förluster bör betalas av alla invånare i kommunen. Om man anser sig ha ett sådant utrymme i bolagets ekonomi tyder det på att vi som är hyresgäster betalar för höga hyror. Kan vara ett tips till Hyresgästföreningen inför nästa hyresförhandling ...

Hyresgäst hos Skövdebostäder

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.