13 okt 2015 06:00

13 okt 2015 13:49

Den värsta rappakalja jag sett

FLYKTINGAR

Replik. Till Torbjörn Bergman (M).

I måndagens SLA levererar du den värsta rappakalja jag sett på många år. Du uttrycker en aggressivitet men också osaklighet i ämnet. Till Leif Noréns kommentar empatilös vill jag lägga till okunnig. Vet du varför människor flyr? Nej definitivt inte. De flyr från krig, våld och där IS utgör en liten del av orsaken. Du kanske ser en terrorist i varje muslim?

Orsaken till flykten är krig framförallt i Syrien men också mycket våld i Mellanöstern och Eritrea. Jag har under 30 års arbete med flyktingar sett minst 1 000 flyktingar. Jag dokumenterar vad de varit utsatta för och levererar till Migrationsverket/domstolar. Varför tror du att de riskerar livet för att komma från en omöjlig situation?

Jag har under 30 år samarbetat med politiker av alla färger och med ansvarstagande sådana, även moderater. Jag har levererat fakta och politiker måste kunna fakta för att ta kloka beslut. Det är en kris av samma dimension som Balkankrisen 1990-95 och då löste vi krisen.

Jag har för tio dagar sedan försett alla partiledarna med fakta om flyktingkrisen och uppmanat dem att samarbeta för att hitta en lösning. Jag tror att Moderaternas ledning är klokare än Torbjörn Bergman. Det måste till en överenskommelse mellan alla partier. För min del nöjer jag mig med att vara professionell och se individen flykting och bidrar med argument så att Migrationsverket kan ta rätt beslut.

Per-Olof Elfstrand

politiskt obunden

I måndagens SLA levererar du den värsta rappakalja jag sett på många år. Du uttrycker en aggressivitet men också osaklighet i ämnet. Till Leif Noréns kommentar empatilös vill jag lägga till okunnig. Vet du varför människor flyr? Nej definitivt inte. De flyr från krig, våld och där IS utgör en liten del av orsaken. Du kanske ser en terrorist i varje muslim?

Orsaken till flykten är krig framförallt i Syrien men också mycket våld i Mellanöstern och Eritrea. Jag har under 30 års arbete med flyktingar sett minst 1 000 flyktingar. Jag dokumenterar vad de varit utsatta för och levererar till Migrationsverket/domstolar. Varför tror du att de riskerar livet för att komma från en omöjlig situation?

Jag har under 30 år samarbetat med politiker av alla färger och med ansvarstagande sådana, även moderater. Jag har levererat fakta och politiker måste kunna fakta för att ta kloka beslut. Det är en kris av samma dimension som Balkankrisen 1990-95 och då löste vi krisen.

Jag har för tio dagar sedan försett alla partiledarna med fakta om flyktingkrisen och uppmanat dem att samarbeta för att hitta en lösning. Jag tror att Moderaternas ledning är klokare än Torbjörn Bergman. Det måste till en överenskommelse mellan alla partier. För min del nöjer jag mig med att vara professionell och se individen flykting och bidrar med argument så att Migrationsverket kan ta rätt beslut.

Per-Olof Elfstrand

politiskt obunden

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.