13 okt 2015 06:00

13 okt 2015 06:00

Lågvattenmärke av sällan skådat slag

FLYKTINGPOLITIKEN

Replik. I SLA 12/10 hävdar moderaten Torbjörn Bergman att regeringens flyktingpolitik dödar människor effektivare än vad Islamiska staten gör. Detta är ett lågvattenmärke av sällan skådat slag. Att påstå att Sveriges vilja att hjälpa desperata människor på flykt ifrån dels galna fundamentalisters mordiska agenda och dels en diktator som släpper tunnbomber på sin egen befolkning skulle vara orsaken till deras död är ett lögnaktigt och djupt omoraliskt påstående.

Vad Torbjörn Bergman säger är att den pågående flyktingkatastrofen skulle vara orsakad av svensk flyktingpolitik vilket är ungefär lika intelligent som att hävda att det är Greenpeace som orsakar den globala uppvärmningen.

Vi vill uppmana Skövdemoderaterna att för er egen skull se till att era företrädare slutar med den här typen av resonemang i den offentliga debatten. Vi tror nämligen inte att åsikterna i insändaren representerar Moderaterna i stort. Hoppas att vi har rätt.

Socialdemokraterna i Skövdes styrelse

genom Johan Ask

Vad Torbjörn Bergman säger är att den pågående flyktingkatastrofen skulle vara orsakad av svensk flyktingpolitik vilket är ungefär lika intelligent som att hävda att det är Greenpeace som orsakar den globala uppvärmningen.

Vi vill uppmana Skövdemoderaterna att för er egen skull se till att era företrädare slutar med den här typen av resonemang i den offentliga debatten. Vi tror nämligen inte att åsikterna i insändaren representerar Moderaterna i stort. Hoppas att vi har rätt.

Socialdemokraterna i Skövdes styrelse

genom Johan Ask

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.