14 okt 2015 06:00

14 okt 2015 06:00

Tänk efter nästa gång

FÖRETRÄDE

Till dig, förare av en Sveviabil, tisdag 13/10 kl. 10.25, som var så snabb på att signalera då jag med cykel korsade Badhusgatan i korsning med Staketgatan. Jag hade som cyklist fått grönt ljus, men för fotgängare lyste röd gubbe. Det fanns ingen fotgängare på plats just då. Du som lämnade Staketgatan för att svänga vänster in på Badhusgatan, såg mig mycket väl, men provocerande gasade du på och signalerade uppretat på mig.

Du, om någon, som handskas med trafik i ditt arbete, antar jag, borde veta att du ska lämna korsande fotgängare på övergångsställe och cyklister på cykelöverfart, företräde. Det får alla som tar körkort lära sig.

Hoppas du tänker efter nästa gång så du inte försätter dig i någon tråkig situation.

Cyklisten

Till dig, förare av en Sveviabil, tisdag 13/10 kl. 10.25, som var så snabb på att signalera då jag med cykel korsade Badhusgatan i korsning med Staketgatan. Jag hade som cyklist fått grönt ljus, men för fotgängare lyste röd gubbe. Det fanns ingen fotgängare på plats just då. Du som lämnade Staketgatan för att svänga vänster in på Badhusgatan, såg mig mycket väl, men provocerande gasade du på och signalerade uppretat på mig.

Du, om någon, som handskas med trafik i ditt arbete, antar jag, borde veta att du ska lämna korsande fotgängare på övergångsställe och cyklister på cykelöverfart, företräde. Det får alla som tar körkort lära sig.

Hoppas du tänker efter nästa gång så du inte försätter dig i någon tråkig situation.

Cyklisten

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.