16 okt 2015 06:00

16 okt 2015 06:00

Öka antalet vargar

TALLSKOGSPROBLEMET

Det finns en mycket enkel lösning på tallskogsproblemet, att älgarna äter upp all nyplanterad tall. Öka antalet vargar och få ned älgstammen.

I Sverige har vi en onaturlig och konstig älgstam. Om man jämför med andra länder med samma förhållanden så är den cirka tio gånger större än naturligt. Skogsägarna får betala (cirka 1–2 miljarder per år) och 10–15 människor dör årligen för att det skall jagas älg. Konstigt och onaturligt.

Djurvän

I Sverige har vi en onaturlig och konstig älgstam. Om man jämför med andra länder med samma förhållanden så är den cirka tio gånger större än naturligt. Skogsägarna får betala (cirka 1–2 miljarder per år) och 10–15 människor dör årligen för att det skall jagas älg. Konstigt och onaturligt.

Djurvän

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.