17 okt 2015 06:00

17 okt 2015 06:00

Samma retorik som SD levererar

FLYKTINGPOLITIK

Replik. Till Torbjörn Bergman (SLA 12/10).

Jag har varit tveksam överhuvudtaget till att svara då jag tycker att dina inlägg helt har spårat ur. För mig är det självklart att ta emot krigsdrabbade människor och att det finns lagliga vägar in i Europa. EU:s politiker har öppnat en marknad för hänsynslösa människosmugglare och dessa politiker är indirekt ansvariga för att tusentals människor har drunknat och kvävts.

Europas länder har skrivit under artikel 14 i FN om de mänskliga rättigheterna ”Var och en har rätt att i andra länder söka och åtnjuta asyl från förföljelse”. Detta lever inte länderna upp till och detta går helt på tvärs med vad det hjälpande folket i Europa önskar. Detta är en fara för demokratin då politikerna är valda av folket men inte har viljan att lyssna och inte förmågan att enas inom EU, att snabbt gå till handling och visa humanitet som man kan förvänta sig i ett civiliserat samhälle. Det är den vanliga ”lilla” människan som visar empati och handlingskraft, som förstår de utsatta.

Sverige har en åldrande befolkning och alla de som nu kommer är hjärtligt välkomna hit, att komma in i vårt samhälle, utbilda sig och få jobb och ta hand om oss på gamla dagar. Deras livserfarenheter, deras krokiga väg hit från krig och förföljelse har format dem till empatiska och varma människor och alldeles utmärkt lämpade inom bl.a. vård och omsorg.

Mångfald berikar, enfald begränsar.

Du, Torbjörn Bergman, handskas ovarsamt med dina ord när du påstår att ”regeringen flyttar jordanska flyktingläger hit genom öppen invitation och noll kontroll”, när du säger ” Miljöpartiets designade flyktingpolitik dödar således effektivare runtom krigets Syrien än vad Islamiska staten gör inne i Syrien”. Vad har du för bevis för att ” många våldtäkter förekommer och smittor sprids” på asylboenden? Skulle du kunna gå ed på dessa påståenden i en domstol? Du skriver att ”denna inhumana misär i Sverige sänker den svenska välfärden. Exempellöst höga skattehöjningar aviseras”. Svepande ordalag utan trovärdighet! Skrämselpropaganda, det är inte den ”vanliga” människan som är rädd för att få det sämre, det är den välbeställde som redan har för mycket. Vi har det bra i Sverige och ekonomi att ta hand om alla de som kommer. Du varnar för SD, men du kör med samma retorik som de levererar och det är skrämmande hur ni i Alliansen har anpassat er efter deras agenda. Men man kan gå över lik för att få röster och makt.

För mig är detta replikskifte över, det får vara lite anständighet i det hela.

Leif Norén

Jag har varit tveksam överhuvudtaget till att svara då jag tycker att dina inlägg helt har spårat ur. För mig är det självklart att ta emot krigsdrabbade människor och att det finns lagliga vägar in i Europa. EU:s politiker har öppnat en marknad för hänsynslösa människosmugglare och dessa politiker är indirekt ansvariga för att tusentals människor har drunknat och kvävts.

Europas länder har skrivit under artikel 14 i FN om de mänskliga rättigheterna ”Var och en har rätt att i andra länder söka och åtnjuta asyl från förföljelse”. Detta lever inte länderna upp till och detta går helt på tvärs med vad det hjälpande folket i Europa önskar. Detta är en fara för demokratin då politikerna är valda av folket men inte har viljan att lyssna och inte förmågan att enas inom EU, att snabbt gå till handling och visa humanitet som man kan förvänta sig i ett civiliserat samhälle. Det är den vanliga ”lilla” människan som visar empati och handlingskraft, som förstår de utsatta.

Sverige har en åldrande befolkning och alla de som nu kommer är hjärtligt välkomna hit, att komma in i vårt samhälle, utbilda sig och få jobb och ta hand om oss på gamla dagar. Deras livserfarenheter, deras krokiga väg hit från krig och förföljelse har format dem till empatiska och varma människor och alldeles utmärkt lämpade inom bl.a. vård och omsorg.

Mångfald berikar, enfald begränsar.

Du, Torbjörn Bergman, handskas ovarsamt med dina ord när du påstår att ”regeringen flyttar jordanska flyktingläger hit genom öppen invitation och noll kontroll”, när du säger ” Miljöpartiets designade flyktingpolitik dödar således effektivare runtom krigets Syrien än vad Islamiska staten gör inne i Syrien”. Vad har du för bevis för att ” många våldtäkter förekommer och smittor sprids” på asylboenden? Skulle du kunna gå ed på dessa påståenden i en domstol? Du skriver att ”denna inhumana misär i Sverige sänker den svenska välfärden. Exempellöst höga skattehöjningar aviseras”. Svepande ordalag utan trovärdighet! Skrämselpropaganda, det är inte den ”vanliga” människan som är rädd för att få det sämre, det är den välbeställde som redan har för mycket. Vi har det bra i Sverige och ekonomi att ta hand om alla de som kommer. Du varnar för SD, men du kör med samma retorik som de levererar och det är skrämmande hur ni i Alliansen har anpassat er efter deras agenda. Men man kan gå över lik för att få röster och makt.

För mig är detta replikskifte över, det får vara lite anständighet i det hela.

Leif Norén

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.