17 okt 2015 06:00

17 okt 2015 06:00

Taxichauffören hittade inte

SJUKRESOR

Omvägar. Jag åkte en sjukresa ifrån Göteborg för drygt en vecka sedan och skulle till Skövde. Jag blev hämtad på sjukhuset och fick höra att ”vi kan köra den vägen till Skövde”. Vi åkte förbi en massa olika infarter i Bohuslän för taxichauffören bara kikade efter en skylt där det stod Skövde och efter en bilfärd på två timmar så fick jag säga till honom att vi har nog kört fel och att han fick köra in och leta efter vägen.

Det slutade med att han körde in och frågade efter vägen till Skövde och efter ett antal mil till så stannade han och satte på sin gps och då skulle jag bokstavera Skövde. Då fick jag höra att; ”du behöver inte skrika så” och då teg jag för det var ingen mening att säga något till denna taxichaufför. Sedan körde han i en sådan hastighet så om polisen hade stoppat honom på vissa vägsträckor så hade han förlorat körkortet.

Det är illa när en taxichaufför från Göteborg inte hittar till Skövde och man kan inte skylla på kunden för jag hade visat vägen om jag kunnat den och det finns gps i taxibilarna. Nu åkte vi sammanlagt 40 mil i stället för 16 mil! Och inte nog med detta, jag märkte senare att på kvittot stod det 0 kronor men jag fick betala 60 kronor. Sen måste jag tillägga att han pratade i telefonen ett par gånger under färden.

Men jag måste säga att jag hade en jättebra taxichaufför ner till Göteborg som både var vänlig och trevlig och verkligen kunde sitt jobb trots att han inte hade jobbat så länge. En eloge till en sådan chaufför och han kom ifrån ett av våra bolag i Skövde.

Sjukresenär

Det slutade med att han körde in och frågade efter vägen till Skövde och efter ett antal mil till så stannade han och satte på sin gps och då skulle jag bokstavera Skövde. Då fick jag höra att; ”du behöver inte skrika så” och då teg jag för det var ingen mening att säga något till denna taxichaufför. Sedan körde han i en sådan hastighet så om polisen hade stoppat honom på vissa vägsträckor så hade han förlorat körkortet.

Det är illa när en taxichaufför från Göteborg inte hittar till Skövde och man kan inte skylla på kunden för jag hade visat vägen om jag kunnat den och det finns gps i taxibilarna. Nu åkte vi sammanlagt 40 mil i stället för 16 mil! Och inte nog med detta, jag märkte senare att på kvittot stod det 0 kronor men jag fick betala 60 kronor. Sen måste jag tillägga att han pratade i telefonen ett par gånger under färden.

Men jag måste säga att jag hade en jättebra taxichaufför ner till Göteborg som både var vänlig och trevlig och verkligen kunde sitt jobb trots att han inte hade jobbat så länge. En eloge till en sådan chaufför och han kom ifrån ett av våra bolag i Skövde.

Sjukresenär

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.