19 okt 2015 06:00

19 okt 2015 06:00

För vilka är Nato angeläget?

REPLIK

Får jag ställa några frågor till Cecilia Widegren och Hans Wallmark med anledning av deras debattartikel ”Moderaterna kräver färdplan till Nato”, införd i SLA den 15 oktober?

Ni skriver att ”ett svenskt Natomedlemskap har aldrig varit så angeläget som det är idag”. Men för vilka är det så angeläget? Är det för majoriteten av de svenska medborgarna, däribland de som röstar på Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna?

Ni skriver att ”glädjande nog är det allt fler svenskar som är för ett svenskt Natomedlemskap”. Men för vilka är det glädjande nog? Är det för Ryssland? Är det för Finland och för andra nationer i världen som inte är medlemmar i Nato?

Benny Sikter

Ni skriver att ”ett svenskt Natomedlemskap har aldrig varit så angeläget som det är idag”. Men för vilka är det så angeläget? Är det för majoriteten av de svenska medborgarna, däribland de som röstar på Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna?

Ni skriver att ”glädjande nog är det allt fler svenskar som är för ett svenskt Natomedlemskap”. Men för vilka är det glädjande nog? Är det för Ryssland? Är det för Finland och för andra nationer i världen som inte är medlemmar i Nato?

Benny Sikter

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.