20 okt 2015 06:00

20 okt 2015 06:00

Skövde sitter med makten

Medelålders lägenhetssökande

SKÖVDEBOSTÄDER

”Hyresgäst hos Skövdebostäder” träffar helt rätt med sin känga att Skövdebostäders vinstpengar går till att täcka förluster med i kommunens andra bolag. Det är ett oskick att inte förstå hur makten med ett stort kommunalt bolag distanserat övriga privata hyresbolag i Skövde kommun.

Skövde sitter med makten att besluta vem och var det ska byggas. De senaste åren har det vuxit upp en del nya lägenheter, exempelvis. Käpplunda Park, Tyr, Fältspaten, Vadden, och nu senast på Aspö. Allt detta undertecknat Skövdebostäder.

Skövde sitter med makten att besluta vilka som får ta del av demokratin av att bygga bostäder. Det attraktiva Skövde håller på att förvandlas till ett toppstyrt samhälle där de som har mest får mest och det endast koncentreras på att generera vinst åt kommunens styre. Då det byggs nya lägenheter med hög hyra lämnas sökande invånare utan val att styra sitt boende utifrån egna behov på grund av att det råder bostadsbrist i Skövde. Skapa en portal liknande Göteborgs www.boplats.se där även privata aktörer får ta del av systemet!

Fast det är klart, rådde det ingen bostadsbrist så har väl inte Skövdebostäder samma möjlighet att pumpa in pengar i andra kommunala bolag som inte har samma förnäma möjlighet att förädla vinstpengar. Därmed förloras kanske en del makt?

Efter fyra år i kö kan jag konstatera att jag ändå kom topp 50 på en sökt lägenhet. Jag sökte den lägenheten baserad på vart mina barn går i skolan, att jag vill slippa ta bilen till jobbet, min ekonomiska situation och för att jag trivs väldigt bra i mitt område trots att vi är väldigt trångbodda.

”Hyresgäst hos Skövdebostäder” träffar helt rätt med sin känga att Skövdebostäders vinstpengar går till att täcka förluster med i kommunens andra bolag. Det är ett oskick att inte förstå hur makten med ett stort kommunalt bolag distanserat övriga privata hyresbolag i Skövde kommun.

Skövde sitter med makten att besluta vem och var det ska byggas. De senaste åren har det vuxit upp en del nya lägenheter, exempelvis. Käpplunda Park, Tyr, Fältspaten, Vadden, och nu senast på Aspö. Allt detta undertecknat Skövdebostäder.

Skövde sitter med makten att besluta vilka som får ta del av demokratin av att bygga bostäder. Det attraktiva Skövde håller på att förvandlas till ett toppstyrt samhälle där de som har mest får mest och det endast koncentreras på att generera vinst åt kommunens styre. Då det byggs nya lägenheter med hög hyra lämnas sökande invånare utan val att styra sitt boende utifrån egna behov på grund av att det råder bostadsbrist i Skövde. Skapa en portal liknande Göteborgs www.boplats.se där även privata aktörer får ta del av systemet!

Fast det är klart, rådde det ingen bostadsbrist så har väl inte Skövdebostäder samma möjlighet att pumpa in pengar i andra kommunala bolag som inte har samma förnäma möjlighet att förädla vinstpengar. Därmed förloras kanske en del makt?

Efter fyra år i kö kan jag konstatera att jag ändå kom topp 50 på en sökt lägenhet. Jag sökte den lägenheten baserad på vart mina barn går i skolan, att jag vill slippa ta bilen till jobbet, min ekonomiska situation och för att jag trivs väldigt bra i mitt område trots att vi är väldigt trångbodda.

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.