24 okt 2015 06:00

24 okt 2015 06:00

Rör inte Livets brunn!

CENTRUM

Att ens komma på idén att ta bort en så kulturhistoriskt värdefull anläggning förvånar mig, milt uttryckt.

Visst kan det finnas behov av att bygga om Hertig Johans torg men rör för den skull inte Livets brunn!

Fontänens placering är också en viktig sak att ta upp här, tycker jag. Man valde verkligen platsen på torget med omsorg. Mycket strategiskt, nära Rådhusgatan och med utsikt från kyrkparken och Hertig Johans gata. Om man får för sig att fatta beslut om fontänens borttagande så hoppas jag att länsstyrelsen avslår ansökan.

Per Olof Bergqvist

Visst kan det finnas behov av att bygga om Hertig Johans torg men rör för den skull inte Livets brunn!

Fontänens placering är också en viktig sak att ta upp här, tycker jag. Man valde verkligen platsen på torget med omsorg. Mycket strategiskt, nära Rådhusgatan och med utsikt från kyrkparken och Hertig Johans gata. Om man får för sig att fatta beslut om fontänens borttagande så hoppas jag att länsstyrelsen avslår ansökan.

Per Olof Bergqvist

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.