26 okt 2015 06:00

26 okt 2015 06:00

Vill inte ha dansk mjölk

ARLA

Rätta mig om jag har fel. Men visst står det under Arla-produkterna att ”Vid brist på svenskt ifrån Arlagårdar så används dansk eller finsk råvara”. Även om det inte blir brist på svensk mjölk så finns faktiskt risken att man får i sig dansk mjölk med antibiotika och allt därtill.

Jag tycker verkligen synd om svenska bönder. Men det får inte mig att ”kanske” få i mig något som är fullt av saker som ej borde vara där. Det är nog dags att Sverige omorganiserar så svenska bönder faktiskt kan vara stolta över att kalla sina produkter helsvenska. Med bra djurhållning och allt annat som kommer till.

Fredrik G

Rätta mig om jag har fel. Men visst står det under Arla-produkterna att ”Vid brist på svenskt ifrån Arlagårdar så används dansk eller finsk råvara”. Även om det inte blir brist på svensk mjölk så finns faktiskt risken att man får i sig dansk mjölk med antibiotika och allt därtill.

Jag tycker verkligen synd om svenska bönder. Men det får inte mig att ”kanske” få i mig något som är fullt av saker som ej borde vara där. Det är nog dags att Sverige omorganiserar så svenska bönder faktiskt kan vara stolta över att kalla sina produkter helsvenska. Med bra djurhållning och allt annat som kommer till.

Fredrik G

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.