27 okt 2015 06:00

27 okt 2015 06:00

Skilda världar på Skas

SJUKVÅRDEN

Replik. Angående Ulla-Britt Hagströms (UBH) insändare Skaraborgs Sjukhus är välskött (SLA 20/10).

Vi lever uppenbart i skilda världar. Jag har på insändarsidan för drygt en vecka sedan påtalat att; det torde vara svårt att hitta en arbetsgivare med sämre personalpolitik än KSS. Jag påtalar även lönesituationen, semesterplaneringen, dyr inhyrd personal, personalflykt till Norge. Det mesta undviker UBH att svara på och hävdar att Skaraborgs Sjukhus är välskött. Detta uttalande är oroande – mycket oroande!

Du skriver att personalen är sjukhusets största tillgång. Bra, men visa då det i handling. Viveka Karlberg, skyddsombud på Skas, skriver en mycket välformulerad replik där hon på intet sätt delar din beskrivning. Hon skriver bland annat; mina kollegor är utsjasade, lider av ständig samvetsstress på grund av den orimliga arbetsbördan // sjukhuset blöder, sjuksköterskor orkar/vill ej vara kvar, sjukskrivningar, studenter vill inte komma till Skas, överläkare larmar om brist på patientsäkerhet.

Signaturen Florens N berättar om sin dotter som tog examen för tre år sedan. Efter tre år – tre år – är denna positiva, ambitiösa och arbetsamma ungdom helt slutkörd. Det är hemskt och förfärligt att där en kanske 40-årig karriär inom ett viktigt yrke avslutas på detta förödande sätt.

Är det ingen klocka som ringer UBH? Du och din styrelse har ett viktigt jobb där många viktiga beslut skall tas. Ett bra beslut tas helst på ett bra underlag. Jag föreslår att du UBH går ut i verkligheten. Lova oss, personal på Skas, studenter och kunder/patienter att boka in tre heldagar i november på olika avdelningar på Skas. Viveka Karlberg hjälper säkert gärna till med lämpliga placeringar. Skyll inte på en massa inbokningar. Det här är prioritet ett. Vi är många som vill ha ett besked.

Årsmodell 1945

Vi lever uppenbart i skilda världar. Jag har på insändarsidan för drygt en vecka sedan påtalat att; det torde vara svårt att hitta en arbetsgivare med sämre personalpolitik än KSS. Jag påtalar även lönesituationen, semesterplaneringen, dyr inhyrd personal, personalflykt till Norge. Det mesta undviker UBH att svara på och hävdar att Skaraborgs Sjukhus är välskött. Detta uttalande är oroande – mycket oroande!

Du skriver att personalen är sjukhusets största tillgång. Bra, men visa då det i handling. Viveka Karlberg, skyddsombud på Skas, skriver en mycket välformulerad replik där hon på intet sätt delar din beskrivning. Hon skriver bland annat; mina kollegor är utsjasade, lider av ständig samvetsstress på grund av den orimliga arbetsbördan // sjukhuset blöder, sjuksköterskor orkar/vill ej vara kvar, sjukskrivningar, studenter vill inte komma till Skas, överläkare larmar om brist på patientsäkerhet.

Signaturen Florens N berättar om sin dotter som tog examen för tre år sedan. Efter tre år – tre år – är denna positiva, ambitiösa och arbetsamma ungdom helt slutkörd. Det är hemskt och förfärligt att där en kanske 40-årig karriär inom ett viktigt yrke avslutas på detta förödande sätt.

Är det ingen klocka som ringer UBH? Du och din styrelse har ett viktigt jobb där många viktiga beslut skall tas. Ett bra beslut tas helst på ett bra underlag. Jag föreslår att du UBH går ut i verkligheten. Lova oss, personal på Skas, studenter och kunder/patienter att boka in tre heldagar i november på olika avdelningar på Skas. Viveka Karlberg hjälper säkert gärna till med lämpliga placeringar. Skyll inte på en massa inbokningar. Det här är prioritet ett. Vi är många som vill ha ett besked.

Årsmodell 1945

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.