28 okt 2015 06:00

28 okt 2015 06:00

Två politiska haverier

FLYKTINGFRÅGAN

Replik. Svar till Johan Ask (S) (SLA 27/10).

Ja. Vi bevittnar politiska haverier. Två stycken.

1. Den socialdemokratiska regeringen har fört Miljöpartiets aningslösa migrationspolitik till vägs ände och vidare ut över kanten. Det kommer få mycket svåra ekonomiska och sociala konsekvenser för Sverige. Snart sagt alla förstår det ohållbara i detta. Under tiden vi fört denna debatt har samtliga partier i Sveriges riksdag, utom två, enats om en kursomläggning. Den kursomläggning jag efterfrågade påbörjas nu. Samtliga förslag svarar direkt mot min analys och går ut på att lockelsen med Sverige minskas. Inget förslag kan förklaras av Asks analys. En bred politisk enighet på riksnivå anser nu – helt uppenbart – att den oförståndiga migrationspolitiken, som lockar ut människor på Medelhavet där de drunknar, måste få ett slut. Tack och lov! Det är bra när sex partiers ledare ger mig rätt i sak och ändrar på rikspolitiken radikalt.

2. Ask vet däremot inget bättre slut på en debatt än att angripa min person, igen. Han har inga sakargument. Det är ett haveri.

Torbjörn Bergman (M)

Ja. Vi bevittnar politiska haverier. Två stycken.

1. Den socialdemokratiska regeringen har fört Miljöpartiets aningslösa migrationspolitik till vägs ände och vidare ut över kanten. Det kommer få mycket svåra ekonomiska och sociala konsekvenser för Sverige. Snart sagt alla förstår det ohållbara i detta. Under tiden vi fört denna debatt har samtliga partier i Sveriges riksdag, utom två, enats om en kursomläggning. Den kursomläggning jag efterfrågade påbörjas nu. Samtliga förslag svarar direkt mot min analys och går ut på att lockelsen med Sverige minskas. Inget förslag kan förklaras av Asks analys. En bred politisk enighet på riksnivå anser nu – helt uppenbart – att den oförståndiga migrationspolitiken, som lockar ut människor på Medelhavet där de drunknar, måste få ett slut. Tack och lov! Det är bra när sex partiers ledare ger mig rätt i sak och ändrar på rikspolitiken radikalt.

2. Ask vet däremot inget bättre slut på en debatt än att angripa min person, igen. Han har inga sakargument. Det är ett haveri.

Torbjörn Bergman (M)

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.