29 okt 2015 06:01

29 okt 2015 06:01

Ge nyheterna en chans

SKÖVDE IK

Hej Skövde IK-entusiast! Jag vill gärna svara dig om din undran över hög musik på hockeyn (SLA 26/10).

Jag som ansvarig för matcharrangemangen har velat göra lite ändringar kring matcherna i Billingehov sedan jag tillträdde i år. Jag ville att något nytt skulle hända. Detta medförde att jag tog kontakt med Voices of charity och tillsammans ville vi ge våra fantastiskt duktiga musiktalanger runtom i Skaraborg chansen att få uppträda inför en hockeypublik. De ska spela under cirka halva paustiden i direkt anslutning till periodslut, under tiden ismaskinen går.

Problemet med musik i Billingehov är att det är väldigt svårt med ljudet, mickar man inte ut trumljudet så kommer det med fördröjning om man befinner sig på sittplats och då låter det otakt. Därför blir ljudet lite högre än man kanske önskat från början och särskilt när det spelas hårdrock/heavy metal.

Vi jobbar hela tiden på att få allt så bra som möjligt. De som sköter ljudet har jag högsta förtroende för och dessutom är det ett samspel mellan ljudtekniker från Voices of charity och våra egna ljudkillar. Det är dock jag som bestämt att vi ska prova det här under sju matcher och är således ansvarig för det hela.

Men du skriver att det bjudits på hårdrock de senaste matcherna?! Det är en gång det varit hårdrock och senast var det ”rap”. Det är just så vi ville ha det: Vid sju olika tillfällen ska sju olika genrer framföras, allt från just hårdrock till trubadur, så att alla kanske hittar något som tilltalar just dem.

Jag hade tyvärr inte möjlighet att närvara när Sound Act spelade, men har hört både att det var för högt och att det var lagom. Däremot var det många som uppskattade deras framförande rent musikaliskt. Senaste matchen kan knappast någon ha kunnat klaga på för hög volym. Jag var på plats och det var alldeles lagom ljudnivå.

Vi jobbar cirka 60 personer runt en match varav nära hälften är stadigvarande. Vi gör detta ideellt och gör vårt bästa för att du och alla andra ska få en så bra upplevelse som möjligt. Kanske är det så att det här arrangemanget inte är så bra? Då ska vi inte fortsätta med det. Men det ska vi sätta oss och utvärdera när grundserien är spelad.

Jag hoppas verkligen inte du ska sluta gå på hockey utan istället försöker ge detta en chans. Och vem vet? Du kanske hittar något som faller dig i smaken också, av någon av de återstående fem artisterna. Vi kommer göra allt för att få en så bra ljudbild som möjligt. Det kan jag i alla fall lova dig.

Jag hoppas övriga nyheter har fallit dig i smaken.

Joakim Blomquist

matcharrangörsansvarig, styrelseledamot Skövde IK

Hej Skövde IK-entusiast! Jag vill gärna svara dig om din undran över hög musik på hockeyn (SLA 26/10).

Jag som ansvarig för matcharrangemangen har velat göra lite ändringar kring matcherna i Billingehov sedan jag tillträdde i år. Jag ville att något nytt skulle hända. Detta medförde att jag tog kontakt med Voices of charity och tillsammans ville vi ge våra fantastiskt duktiga musiktalanger runtom i Skaraborg chansen att få uppträda inför en hockeypublik. De ska spela under cirka halva paustiden i direkt anslutning till periodslut, under tiden ismaskinen går.

Problemet med musik i Billingehov är att det är väldigt svårt med ljudet, mickar man inte ut trumljudet så kommer det med fördröjning om man befinner sig på sittplats och då låter det otakt. Därför blir ljudet lite högre än man kanske önskat från början och särskilt när det spelas hårdrock/heavy metal.

Vi jobbar hela tiden på att få allt så bra som möjligt. De som sköter ljudet har jag högsta förtroende för och dessutom är det ett samspel mellan ljudtekniker från Voices of charity och våra egna ljudkillar. Det är dock jag som bestämt att vi ska prova det här under sju matcher och är således ansvarig för det hela.

Men du skriver att det bjudits på hårdrock de senaste matcherna?! Det är en gång det varit hårdrock och senast var det ”rap”. Det är just så vi ville ha det: Vid sju olika tillfällen ska sju olika genrer framföras, allt från just hårdrock till trubadur, så att alla kanske hittar något som tilltalar just dem.

Jag hade tyvärr inte möjlighet att närvara när Sound Act spelade, men har hört både att det var för högt och att det var lagom. Däremot var det många som uppskattade deras framförande rent musikaliskt. Senaste matchen kan knappast någon ha kunnat klaga på för hög volym. Jag var på plats och det var alldeles lagom ljudnivå.

Vi jobbar cirka 60 personer runt en match varav nära hälften är stadigvarande. Vi gör detta ideellt och gör vårt bästa för att du och alla andra ska få en så bra upplevelse som möjligt. Kanske är det så att det här arrangemanget inte är så bra? Då ska vi inte fortsätta med det. Men det ska vi sätta oss och utvärdera när grundserien är spelad.

Jag hoppas verkligen inte du ska sluta gå på hockey utan istället försöker ge detta en chans. Och vem vet? Du kanske hittar något som faller dig i smaken också, av någon av de återstående fem artisterna. Vi kommer göra allt för att få en så bra ljudbild som möjligt. Det kan jag i alla fall lova dig.

Jag hoppas övriga nyheter har fallit dig i smaken.

Joakim Blomquist

matcharrangörsansvarig, styrelseledamot Skövde IK

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.