29 okt 2015 06:00

29 okt 2015 06:00

Rattfyllerister dödar

TRAFIK

Nu är jag oerhört förbannad och upprörd. Tittade på TV4 och Kalla fakta häromdagen. Det handlade om rattfyllerister och hur samhället tycks strunta i deras framfart. Det togs upp ett flertal fall där man först gripit personen men sedan släpper åklagaren dem.

Jag kan inte förstå hur dessa människor överhuvudtaget får gå lösa. Jag har själv krockat med en rattfyllerist i slutet på 70-talet. Tack och lov gick det skapligt bra för oss den gången.

Det har funnits alkoholproblem i familjen och jag har jobbat inom denna sektor så jag tror mig veta vad jag pratar om. Det sägs att alkoholism är en sjukdom men då måste de vilja själva om det ska gå att lösa dessa problem, annars är det lönlöst.

Jag har bara ett recept på detta problem: Lås in dem, kasta bort nyckeln och släpp aldrig ut dem mer. Då kanske vi också skulle komma lite närmare nollvisionen i trafiken.

Vad ännu värre är att det sitter ett antal människor, så kallade yrkeschaufförer, i sina 60 tons ekipage och kör runt på vägarna med alkohol i kroppen och riskerar att utplåna hela familjer på ett ögonblick.

Jag anser att det är överlagt mord dessa människor gör sig skyldiga till med deras framfart.

Krister Bohlund

Kinnarp

Jag kan inte förstå hur dessa människor överhuvudtaget får gå lösa. Jag har själv krockat med en rattfyllerist i slutet på 70-talet. Tack och lov gick det skapligt bra för oss den gången.

Det har funnits alkoholproblem i familjen och jag har jobbat inom denna sektor så jag tror mig veta vad jag pratar om. Det sägs att alkoholism är en sjukdom men då måste de vilja själva om det ska gå att lösa dessa problem, annars är det lönlöst.

Jag har bara ett recept på detta problem: Lås in dem, kasta bort nyckeln och släpp aldrig ut dem mer. Då kanske vi också skulle komma lite närmare nollvisionen i trafiken.

Vad ännu värre är att det sitter ett antal människor, så kallade yrkeschaufförer, i sina 60 tons ekipage och kör runt på vägarna med alkohol i kroppen och riskerar att utplåna hela familjer på ett ögonblick.

Jag anser att det är överlagt mord dessa människor gör sig skyldiga till med deras framfart.

Krister Bohlund

Kinnarp

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.