29 okt 2015 06:00

29 okt 2015 06:00

Titta efter Sverigekannan eller Arlakon

ARLA

Replik. Angående Fredrik G:s insändare i SLA 26/10.

93 procent av allt Arla säljer i Sverige är tillverkat på svensk mjölkråvara och Arlas utgångspunkt är att använda svensk mjölkråvara vid våra svenska mejerier.

Ibland, särskilt under hösten, blir det brist på gräddråvara. Då tar vi tillfälligt in mjölkråvara från andra Arlaländer, främst Finland och Danmark. Detta har framförallt gällt Bregott, och kanske är det ett Bregott-paket du hänvisar till, Fredrik G. Under första halvåret 2016 planerar vi att gå över till 100 procent svensk gräddråvara i samtliga våra Bregottprodukter.

Det kan vara värt att notera att alla Arlabönder, oavsett land, lyder under Kvalitetsprogrammet Arlagården. Där ingår bland annat att man antibiotikatestar mjölken vi levererar, både på gården när man hämtar mjölken men också i tankarna i mejeriernas ankomsthallar. Är du intresserad finns mer att läsa om vårt kvalitetsprogram på Arlas hemsida.

Vill du ändå vara säker på att de Arlaprodukter du köper är gjorda på svensk mjölk ska du titta på förpackningarna efter den blågula Sverigekannan eller den röda Arlakon.

Med vänliga hälsningar:

Louise C-B Hellström

Arlabonde och ordförande i Arlas Skaraborgskrets

93 procent av allt Arla säljer i Sverige är tillverkat på svensk mjölkråvara och Arlas utgångspunkt är att använda svensk mjölkråvara vid våra svenska mejerier.

Ibland, särskilt under hösten, blir det brist på gräddråvara. Då tar vi tillfälligt in mjölkråvara från andra Arlaländer, främst Finland och Danmark. Detta har framförallt gällt Bregott, och kanske är det ett Bregott-paket du hänvisar till, Fredrik G. Under första halvåret 2016 planerar vi att gå över till 100 procent svensk gräddråvara i samtliga våra Bregottprodukter.

Det kan vara värt att notera att alla Arlabönder, oavsett land, lyder under Kvalitetsprogrammet Arlagården. Där ingår bland annat att man antibiotikatestar mjölken vi levererar, både på gården när man hämtar mjölken men också i tankarna i mejeriernas ankomsthallar. Är du intresserad finns mer att läsa om vårt kvalitetsprogram på Arlas hemsida.

Vill du ändå vara säker på att de Arlaprodukter du köper är gjorda på svensk mjölk ska du titta på förpackningarna efter den blågula Sverigekannan eller den röda Arlakon.

Med vänliga hälsningar:

Louise C-B Hellström

Arlabonde och ordförande i Arlas Skaraborgskrets

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.