30 okt 2015 06:00

30 okt 2015 06:00

Härligt initiativ från futsalspelare

UNGDOMSIDROTT

I tisdags samlades ett stort gäng tjejer och killar i åldern 12–14 på Arenan i Skövde för att spela futsal tillsammans. Efter att det var slut kunde man som förälder höra och se mycket glada ungdomar som uttryckte hur roligt det var att få spela med andra och att detta var något de verkligen ville göra om.

Att det blev av var tack vare ett härligt initiativ från några meriterade futsalspelare i Skövde AIK. Det betyder oerhört mycket för ungdomarna att kunna samlas över föreningsgränserna och bara glädjas åt att få lira boll en heldag. Oavsett vilken förening du är medlem i och oavsett om du är tjej eller kille.

Idag hörs det på flera håll att samarbete mellan föreningarna i Skövde blir allt ovanligare och konkurrensen hårdnar. Själv hör jag det ofta när jag är ute och tittar på när mina barn spelar, vilken förening som är ”bäst” att tillhöra och varför. Detta är ju ingenting som kommer från barnen själva utan från oss vuxna.

Så låt oss slå ett slag för mer aktiviteter av detta slag för våra idrottande tjejer och killar i Skövde och stort tack till er som såg till att det gick att genomföra.

Glad förälder och ledare

Att det blev av var tack vare ett härligt initiativ från några meriterade futsalspelare i Skövde AIK. Det betyder oerhört mycket för ungdomarna att kunna samlas över föreningsgränserna och bara glädjas åt att få lira boll en heldag. Oavsett vilken förening du är medlem i och oavsett om du är tjej eller kille.

Idag hörs det på flera håll att samarbete mellan föreningarna i Skövde blir allt ovanligare och konkurrensen hårdnar. Själv hör jag det ofta när jag är ute och tittar på när mina barn spelar, vilken förening som är ”bäst” att tillhöra och varför. Detta är ju ingenting som kommer från barnen själva utan från oss vuxna.

Så låt oss slå ett slag för mer aktiviteter av detta slag för våra idrottande tjejer och killar i Skövde och stort tack till er som såg till att det gick att genomföra.

Glad förälder och ledare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.