02 nov 2015 06:00

02 nov 2015 06:00

Allt är inte flyktingarnas fel

FLYKTINGFRÅGAN

Replik. Angående Stefan Hallbergs (SD) insändare i SLA 26/10 ”Var ska detta sluta”.

Ja, en sak har vi gemensamt, vi är inte proffs på matte, men där slutar likheten. Det blir inte billigare att elda upp boenden för flyktingar. När din partikompis lämnar ut adresser och läge på asylboenden på nätet är det en uppmaning till puckon att det är fritt fram att bränna ner dem. Och samtidigt visa att den mentala kompassen pekar åt fel håll.

Sedan att vård och skola är under all kritik är inte flyktingarnas fel. Att psykvården fallerat är helt klart men det är inte heller flyktingarnas fel. Den vården försvann redan på 1980-90-talet. Det märks i dag. Att rösta emot allt och sedan klaga. Bra taktik. Klaga över bidrag och hjälp till invandrare. Att er partiledare fick hjälp i ett halvår var det ingen som klagade på. Det kostade skattebetalarna pengar det med, men det var ju ingen invandrare som skulle få dåligt samvete för att ligga samhället till last ...

Jag skäms att vara svensk men samtidigt glad över samma sak. Glad över empatin, folk som ställer upp, hjälper till och över att vara människa. Men jag skäms över bränder, mord, trakasserier m.m.

Ja du, Stefan Hallberg, vice ordförande för SD i Karlsborg, plugga matte och se lite inåt. Det kan hjälpa. Det är konstigt att historien inte lärt något. Manipulerade sanningar blir sant och falskhet blir rätt.

Staffan Pettersson

Ja, en sak har vi gemensamt, vi är inte proffs på matte, men där slutar likheten. Det blir inte billigare att elda upp boenden för flyktingar. När din partikompis lämnar ut adresser och läge på asylboenden på nätet är det en uppmaning till puckon att det är fritt fram att bränna ner dem. Och samtidigt visa att den mentala kompassen pekar åt fel håll.

Sedan att vård och skola är under all kritik är inte flyktingarnas fel. Att psykvården fallerat är helt klart men det är inte heller flyktingarnas fel. Den vården försvann redan på 1980-90-talet. Det märks i dag. Att rösta emot allt och sedan klaga. Bra taktik. Klaga över bidrag och hjälp till invandrare. Att er partiledare fick hjälp i ett halvår var det ingen som klagade på. Det kostade skattebetalarna pengar det med, men det var ju ingen invandrare som skulle få dåligt samvete för att ligga samhället till last ...

Jag skäms att vara svensk men samtidigt glad över samma sak. Glad över empatin, folk som ställer upp, hjälper till och över att vara människa. Men jag skäms över bränder, mord, trakasserier m.m.

Ja du, Stefan Hallberg, vice ordförande för SD i Karlsborg, plugga matte och se lite inåt. Det kan hjälpa. Det är konstigt att historien inte lärt något. Manipulerade sanningar blir sant och falskhet blir rätt.

Staffan Pettersson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.