02 nov 2015 06:00

02 nov 2015 06:00

Gallimatias Torbjörn!

FLYKTINGFRÅGAN

Replik. Jag börjar tro att du tror på vad du säger, Torbjörn Bergman (M). Vad du säger är ren ultrahögerpropaganda. Orsaken till flyktingkrisen är krig och våld.

Hur kan du tro att svensk politik skulle påverka den stora flykten? I motsats till dig har jag arbetat i regionen. Jag har under 30 år intervjuat mer än 500 familjer. Ekonomiska och humanitära skäl samt barnkonventionen ingår inte i Migrationsverkets avslag sedan minst 15 år.

Som tur är är M och S m.fl. partier överens om att i denna kritiska situation måste man samarbeta och då får man ta och ge. Just nu klarar inte Sverige av den stora invandringen men EU försöker hitta lösningar med läger i Turkiet.

Orsaken till krisen är framförallt kriget i Syrien. Jag möter verkligheten fortlöpande. Den främlingsfientlighet som nu sprider sig i Sverige som t.ex. att bränna hem för flyktingboende stämmer inte med vad Sverige står för.

Per-Olof Elfstrand

politiskt obunden

Hur kan du tro att svensk politik skulle påverka den stora flykten? I motsats till dig har jag arbetat i regionen. Jag har under 30 år intervjuat mer än 500 familjer. Ekonomiska och humanitära skäl samt barnkonventionen ingår inte i Migrationsverkets avslag sedan minst 15 år.

Som tur är är M och S m.fl. partier överens om att i denna kritiska situation måste man samarbeta och då får man ta och ge. Just nu klarar inte Sverige av den stora invandringen men EU försöker hitta lösningar med läger i Turkiet.

Orsaken till krisen är framförallt kriget i Syrien. Jag möter verkligheten fortlöpande. Den främlingsfientlighet som nu sprider sig i Sverige som t.ex. att bränna hem för flyktingboende stämmer inte med vad Sverige står för.

Per-Olof Elfstrand

politiskt obunden

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.