03 nov 2015 06:00

03 nov 2015 06:00

Allvarligt läge

FLYKTINGSITUATIONEN

Replik. Till Carina Ohlsson (S) av den 26/10.

Carina Ohlssons (S) inlägg tyder på att man inte förstått hur allvarlig flyktingsituationen är. Ohlsson är nöjd att regeringen agerat och att allianspartierna fått igenom sin politik i överläggningar med regeringen. Sverige kommer nu att bl.a. införa tillfälliga uppehållstillstånd, utvidga rut-avdraget och skärpa anhöriginvandringen. Alla moderata krav som nu S ställer sig bakom.

Moderaterna har omprövat migrations- och integrationspolitiken och lagt flera konkreta förslag för hur Sverige bättre ska kunna möta dessa enorma utmaningar. För oss är det centralt att delar av denna politik nu blir verklighet i och med uppgörelsen med regeringen.

Fler behöver komma i arbete snabbare. Då krävs också fler vägar till jobb och t.ex. vidgas nu rut-avdraget med trädgårdstjänster, IT-tjänster i hemmet, flytt-tjänster och YA-jobb; fler som lär sig jobbet på jobbet.

Carina Ohlsson (S) har fortfarande, trots flera uppmaningar, inte svarat på hur S avser möta utmaningar på ett antal konkreta frågor. Uppgörelsen är ett första steg. Men Moderaterna vill mer och kommer att vara drivande för ett Sverige som bryter utanförskap och där fler går från bidrag till jobb. Vi moderater kommer fortsätta presentera konkreta förslag för att möta utmaningar som vi bara står i början av.

Cecilia Widegren (M)

riksdagsledamot Skaraborg

Carina Ohlssons (S) inlägg tyder på att man inte förstått hur allvarlig flyktingsituationen är. Ohlsson är nöjd att regeringen agerat och att allianspartierna fått igenom sin politik i överläggningar med regeringen. Sverige kommer nu att bl.a. införa tillfälliga uppehållstillstånd, utvidga rut-avdraget och skärpa anhöriginvandringen. Alla moderata krav som nu S ställer sig bakom.

Moderaterna har omprövat migrations- och integrationspolitiken och lagt flera konkreta förslag för hur Sverige bättre ska kunna möta dessa enorma utmaningar. För oss är det centralt att delar av denna politik nu blir verklighet i och med uppgörelsen med regeringen.

Fler behöver komma i arbete snabbare. Då krävs också fler vägar till jobb och t.ex. vidgas nu rut-avdraget med trädgårdstjänster, IT-tjänster i hemmet, flytt-tjänster och YA-jobb; fler som lär sig jobbet på jobbet.

Carina Ohlsson (S) har fortfarande, trots flera uppmaningar, inte svarat på hur S avser möta utmaningar på ett antal konkreta frågor. Uppgörelsen är ett första steg. Men Moderaterna vill mer och kommer att vara drivande för ett Sverige som bryter utanförskap och där fler går från bidrag till jobb. Vi moderater kommer fortsätta presentera konkreta förslag för att möta utmaningar som vi bara står i början av.

Cecilia Widegren (M)

riksdagsledamot Skaraborg

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.