03 nov 2015 06:00

03 nov 2015 06:00

Förödmjukad på systemet

SYSTEMBOLAGET

Legitimation. Var ute på en trevlig shoppingrunda med min son häromdagen. Sista affären var Systembolaget. Skulle köpa några olika sorters öl som present till min vän (64 år). Glada i hågen gick vi och skulle betala. Min son blev då tillfrågad om legitimation. Snäll som han är visade han den (är 19 år). Jag sa då att det är ju jag som handlar! Blev så fruktansvärt förödmjukad och generad. Ska man inte kunna handla tillsammans längre?

Förstår att de gör sitt jobb, men inte är jag väl så dum och tar med honom in om jag skulle köpt till honom. Dessutom inte i ett litet samhälle där alla känner alla. Tyckte mest synd om honom som inte ens är intresserad av alkohol. Men lugn som han är sa han: Ja mig kvittar det, jag behöver aldrig gå in där mer. Han ville ju bara gå med och hjälpa mig.

Med detta vill jag bara visa hur fel det kan det bli av att vara för nitisk.

Så förlåt käre granne att det inte blev något uppvaktande.

Förödmjukad 52-åring

Förstår att de gör sitt jobb, men inte är jag väl så dum och tar med honom in om jag skulle köpt till honom. Dessutom inte i ett litet samhälle där alla känner alla. Tyckte mest synd om honom som inte ens är intresserad av alkohol. Men lugn som han är sa han: Ja mig kvittar det, jag behöver aldrig gå in där mer. Han ville ju bara gå med och hjälpa mig.

Med detta vill jag bara visa hur fel det kan det bli av att vara för nitisk.

Så förlåt käre granne att det inte blev något uppvaktande.

Förödmjukad 52-åring

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.