03 nov 2015 06:00

03 nov 2015 06:00

Vår heder ifrågasattes

TIBRO

Kommunfullmäktige. I mars föreslog vi från Kristdemokraterna och Moderaterna att en ny förskola med fem avdelningar ska byggas i Tibro. Förra måndagen blev vi på kommunfullmäktige anklagade för att med detta förslag ha agerat omoraliskt och ohederligt. Anklagelsen kom från majoritetens kommunalråd, Socialdemokraternas Rolf Eriksson.

Förvaltningen hade presenterat att ett behov fanns och vilken konsekvensen skulle vara med mellan en till fem avdelningar. Vi i oppositionen vill möta behovet av barnomsorg fullt och att offentligt föreslå detta är en av de vägar vi har att påverka majoriteten.

Att majoriteten i sitt budgetförslag i juni lade fram en ny förskola med fem till sex avdelningar är ju i alla avseenden positivt. Om detta skulle ha skett utan oppositionens påtryckningar eller inte är omöjligt att sia om.

Rolf Eriksson ifrågasatte i måndags helt oproportionerligt väldigt många människors moral och heder. Att föra oppositionspolitik är vare sig formellt fel, omoraliskt eller ohederligt. Det är vad som förväntas av oppositionen. Något Rolf Eriksson efter så många år i opposition borde vara medveten om.

Maria Maric

ordförande Kristdemokraterna

Ove Emanuelsson

gruppledare Moderaterna

Förvaltningen hade presenterat att ett behov fanns och vilken konsekvensen skulle vara med mellan en till fem avdelningar. Vi i oppositionen vill möta behovet av barnomsorg fullt och att offentligt föreslå detta är en av de vägar vi har att påverka majoriteten.

Att majoriteten i sitt budgetförslag i juni lade fram en ny förskola med fem till sex avdelningar är ju i alla avseenden positivt. Om detta skulle ha skett utan oppositionens påtryckningar eller inte är omöjligt att sia om.

Rolf Eriksson ifrågasatte i måndags helt oproportionerligt väldigt många människors moral och heder. Att föra oppositionspolitik är vare sig formellt fel, omoraliskt eller ohederligt. Det är vad som förväntas av oppositionen. Något Rolf Eriksson efter så många år i opposition borde vara medveten om.

Maria Maric

ordförande Kristdemokraterna

Ove Emanuelsson

gruppledare Moderaterna

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.