04 nov 2015 06:00

04 nov 2015 06:00

Nej, det är inte flyktingarnas fel

MIGRANTER

REPLIK: I en replik på mitt inlägg i SLA den 26/10 så påstår Staffan Pettersson den 2/11 att jag beskyller flyktingarna för den pågående migrantkrisen i Sverige. Det finns inte en stavelse i mitt inlägg som lägger skulden på flyktingarna.

Däremot håller jag, liksom vår partiledare Jimmie Åkesson gjort i riksdagen vid ett antal tillfällen, beslutsfattande politiker ansvariga för den uppkomna situationen. Men på det örat vill man inte lyssna. Staffan Pettersson använder sig av det gamla beprövade tricket som politiker inom sjuklövern brukar använda, nämligen att kleta på SD etiketter som inte har med verkligheten att göra.

När det gäller mina matematikkunskaper så använder sig Staffan Pettersson av så svepande formuleringar att de inte går att bemöta, vilket förmodligen är avsikten. Om han avser de i inlägget redovisade siffermaterialet så kommer det från Boverket och Migrationsverket. I övrigt har jag använt mig av de standardvärden som vår kommun nyttjar vid kalkyler för nybyggnationer. Så vad gäller bristande matematikkunskaper så får jag nog hänvisa till tjänstemännen på Boverket, Migrationsverket och kommunen.

Att jämföra kostnaderna för de nedbrunna asylboendena med kostnaderna för svensk invandringspolitik och Jimmie Åkessons sjukersättning tyder på att Staffan Pettersson inte har brytt sig om att skaffa tillräckligt med sakunderlag i frågan. Jag kan rekommendera de underlag som finns tillgängliga på nätet från välrenommerade nationalekonomer som Assar Lindbeck, Jan Ekberg, Tino Sanandaji och Jan Tullberg m.fl. Skulle inte det kännas tillfyllest så finns alltid Finansdepartements utredning 2009:3 att tillgå. Den torde innehållsmässigt vara helt opåverkad av SD.

Kommentaren kring Jimmie Åkessons sjukersättning är minst sagt märklig. Varför ondgör sig inte Staffan Pettersson över vår tidigare statsminister som plockar ut 156 000 kr i månaden från skattebetalarna, samtidigt som han har miljoninkomster i sitt företag. Fast han är ju inte sverigedemokrat förstås, så där kan man antagligen hålla igen på kritiken.

När det gäller min oro för Sveriges framtida välfärd så kan jag notera att jag inte är ensam i båten. Såväl statsministern som migrationsministern och nu senast vår utrikesminister har uttryckt precis samma oro. Margot Wallström konstaterar att om det fortsätter att komma 190 000 människor varje år så kommer våra system att braka ihop. Och som grädden på moset kommer Magdalena Anderssons uttalanden i SvD 2/11. Nu är det låna och spara som gäller, bl.a. sparas det på Sveriges bistånd till fattiga länder. Gå gärna in på SIDA:s hemsida och läs om konsekvenserna av nedskärningen. En relevant fråga är om inte uttalandena från de här personerna lägger skulden på flyktingarna?

Man kan nog bara konstatera att ibland spelar det ingen roll vad som sägs, utan vem som säger det.

Stefan Hallberg

vice ordförande

Sverigedemokraterna Karlsborg

Däremot håller jag, liksom vår partiledare Jimmie Åkesson gjort i riksdagen vid ett antal tillfällen, beslutsfattande politiker ansvariga för den uppkomna situationen. Men på det örat vill man inte lyssna. Staffan Pettersson använder sig av det gamla beprövade tricket som politiker inom sjuklövern brukar använda, nämligen att kleta på SD etiketter som inte har med verkligheten att göra.

När det gäller mina matematikkunskaper så använder sig Staffan Pettersson av så svepande formuleringar att de inte går att bemöta, vilket förmodligen är avsikten. Om han avser de i inlägget redovisade siffermaterialet så kommer det från Boverket och Migrationsverket. I övrigt har jag använt mig av de standardvärden som vår kommun nyttjar vid kalkyler för nybyggnationer. Så vad gäller bristande matematikkunskaper så får jag nog hänvisa till tjänstemännen på Boverket, Migrationsverket och kommunen.

Att jämföra kostnaderna för de nedbrunna asylboendena med kostnaderna för svensk invandringspolitik och Jimmie Åkessons sjukersättning tyder på att Staffan Pettersson inte har brytt sig om att skaffa tillräckligt med sakunderlag i frågan. Jag kan rekommendera de underlag som finns tillgängliga på nätet från välrenommerade nationalekonomer som Assar Lindbeck, Jan Ekberg, Tino Sanandaji och Jan Tullberg m.fl. Skulle inte det kännas tillfyllest så finns alltid Finansdepartements utredning 2009:3 att tillgå. Den torde innehållsmässigt vara helt opåverkad av SD.

Kommentaren kring Jimmie Åkessons sjukersättning är minst sagt märklig. Varför ondgör sig inte Staffan Pettersson över vår tidigare statsminister som plockar ut 156 000 kr i månaden från skattebetalarna, samtidigt som han har miljoninkomster i sitt företag. Fast han är ju inte sverigedemokrat förstås, så där kan man antagligen hålla igen på kritiken.

När det gäller min oro för Sveriges framtida välfärd så kan jag notera att jag inte är ensam i båten. Såväl statsministern som migrationsministern och nu senast vår utrikesminister har uttryckt precis samma oro. Margot Wallström konstaterar att om det fortsätter att komma 190 000 människor varje år så kommer våra system att braka ihop. Och som grädden på moset kommer Magdalena Anderssons uttalanden i SvD 2/11. Nu är det låna och spara som gäller, bl.a. sparas det på Sveriges bistånd till fattiga länder. Gå gärna in på SIDA:s hemsida och läs om konsekvenserna av nedskärningen. En relevant fråga är om inte uttalandena från de här personerna lägger skulden på flyktingarna?

Man kan nog bara konstatera att ibland spelar det ingen roll vad som sägs, utan vem som säger det.

Stefan Hallberg

vice ordförande

Sverigedemokraterna Karlsborg

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.