06 nov 2015 06:00

06 nov 2015 06:00

Inte konstigt att det är fler män som kommer

FLYKTINGAR

Replik. Till Torbjörn Bergman (M) angående insändare i SLA 4/11.

Kan du som läser statistik så bra svara på följande fråga: Mellan mitten av 1800-talet till tidigt 1920-tal utvandrade cirka 1,5 miljon svenskar. Hur många av dem som inte kunde ge sig av med hela familjen var kvinnor som lämnade man och barn kvar? Tvärtemot dig tycker jag inte det är konstigt att det är fler män som kommer. Det ligger i vårt genetiska arv.

Du och jag har tyvärr samma förfäder. Med största sannolikhet från Afrika. Redan då när vi lärt oss gå på två ben var det mannens uppgift att jaga föda eller söka bättre och tryggare miljö för sin familj. Tror du männen som kommer hit vill lämna kvar sin familj? Jag behöver ingen statistik för att veta och förstå varför det är fler män än kvinnor som kommer hit. Räcker med att gå till mig själv och se hur jag skulle agerat i jakten på en trygg uppväxt för mina barn. Att göra allt för sina barn är föräldrars rättighet och skyldighet. Främlingar är vänner du ännu inte lärt känna!

PS. Ni gamla moderater måste skärpa er. Precis som vid tsunamin nyttjar ni katastrofer till att samla politiska poäng när ni inte ens har belägg för att ni skulle skött det bättre själva. Ni är så duktiga när ni sitter med facit i hand. DS

Morgan Sjöberg

Kan du som läser statistik så bra svara på följande fråga: Mellan mitten av 1800-talet till tidigt 1920-tal utvandrade cirka 1,5 miljon svenskar. Hur många av dem som inte kunde ge sig av med hela familjen var kvinnor som lämnade man och barn kvar? Tvärtemot dig tycker jag inte det är konstigt att det är fler män som kommer. Det ligger i vårt genetiska arv.

Du och jag har tyvärr samma förfäder. Med största sannolikhet från Afrika. Redan då när vi lärt oss gå på två ben var det mannens uppgift att jaga föda eller söka bättre och tryggare miljö för sin familj. Tror du männen som kommer hit vill lämna kvar sin familj? Jag behöver ingen statistik för att veta och förstå varför det är fler män än kvinnor som kommer hit. Räcker med att gå till mig själv och se hur jag skulle agerat i jakten på en trygg uppväxt för mina barn. Att göra allt för sina barn är föräldrars rättighet och skyldighet. Främlingar är vänner du ännu inte lärt känna!

PS. Ni gamla moderater måste skärpa er. Precis som vid tsunamin nyttjar ni katastrofer till att samla politiska poäng när ni inte ens har belägg för att ni skulle skött det bättre själva. Ni är så duktiga när ni sitter med facit i hand. DS

Morgan Sjöberg

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.