11 nov 2015 06:00

11 nov 2015 06:00

Läkarna lyssnar inte

SJUKVÅRDEN

Besvärar. Läkarna tror sig vara gudar på piedestal och vi är besvärliga patienter som kommer och besvärar dem med våra hälsobekymmer och alla sjukdomar.

När man söker akut för att ha haft feber i flera dagar i samband med bihåleinflammation eller kraftig smärta i halsen, lyssnar inte läkaren på patienten, tar inte feber, lyssnar inte på andningen, tar inget blodtryck, ingen sänka ... Det verkar som att kriterierna för en akut undersökning är att endast titta på patienten. Läkaren tar sig ingen tid på att verkligen lyssna till patientens historia.

Det som borde uppdateras är etiken, vården, omhändertagandet och respekten mot patienter. De bryr sig inte om patienterna. Känns inte som om de tar en på allvar. Det är en totalkatastrof och om man mådde dåligt när man uppsökte vårdcentralen är det ingenting mot vad man gör när man lämnar vårdcentralen.

Besviken patient

När man söker akut för att ha haft feber i flera dagar i samband med bihåleinflammation eller kraftig smärta i halsen, lyssnar inte läkaren på patienten, tar inte feber, lyssnar inte på andningen, tar inget blodtryck, ingen sänka ... Det verkar som att kriterierna för en akut undersökning är att endast titta på patienten. Läkaren tar sig ingen tid på att verkligen lyssna till patientens historia.

Det som borde uppdateras är etiken, vården, omhändertagandet och respekten mot patienter. De bryr sig inte om patienterna. Känns inte som om de tar en på allvar. Det är en totalkatastrof och om man mådde dåligt när man uppsökte vårdcentralen är det ingenting mot vad man gör när man lämnar vårdcentralen.

Besviken patient

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.