14 nov 2015 06:00

14 nov 2015 06:00

35 miljoner asylsökande hit

FLYKTINGAR

En tanke. Tyskland har åtta gånger fler invånare än Sverige på en mindre yta men tar emot ungefär lika många asylsökande per capita som oss. Borde inte vi då, i reella tal, kunna ta emot åtta gånger fler än Tyskland (totalt inklusive skillnaden i invånarantal, cirka 70 miljoner, utan att bli mer trångbodda än tyskarna, med tanke på att Sveriges yta består till 50 procent av skog kanske vi får minska till 35 miljoner), vi har ju plats? Finland borde enligt samma typ av beräkning kunna ta emot 20 miljoner.

Vi kan inte ta emot fler, säger det främlingsfientliga SD och nästan alla övriga partier upprepar nu, som papegojor, samma sak. Jag har alltid trott att Sverige är ett rikt och framgångsrikt land men vad är felet? Vi har högt utbildade personer och vi har råvaror som skog, malm och mark, men förmår tydligen inte utnyttja det. Kanske finns det bland dessa asylsökande, personer som kan väcka Sverige ur slummern och självgodheten.

Lars Nilsson

Vi kan inte ta emot fler, säger det främlingsfientliga SD och nästan alla övriga partier upprepar nu, som papegojor, samma sak. Jag har alltid trott att Sverige är ett rikt och framgångsrikt land men vad är felet? Vi har högt utbildade personer och vi har råvaror som skog, malm och mark, men förmår tydligen inte utnyttja det. Kanske finns det bland dessa asylsökande, personer som kan väcka Sverige ur slummern och självgodheten.

Lars Nilsson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.