16 nov 2015 06:00

16 nov 2015 06:00

Vill du leva i ett sådant samhälle?

KLOTTER

Anslag. Text som borde finnas uppsatta på utsatta platser:

Kära vandaler!

Innan du klottrar eller gör sönder något här, läs.

Att vara busig ger en adrenalinkick, we get it, men: Om du nu gör det du tänkt göra här så var medveten om det du startar.

Vi går fram ett par år:

Allt du nu ser är betong, nej du är inte i fängelset, du är exakt på samma plats som nu, den enda skillnaden är att allt är gjort av betong, kanske finns det inga träd kvar heller, troligtvis är det galler för alla fönster. Vet du varför? Jo för kommunen orkar inte bry sig mer, de väljer att bygga allt i betong för att det är hållbart och billigt då de vet att det snart kommer klottras ner och förstöras.

Är det här verkligen ett samhälle du vill leva i? När kommunen slutat bry sig, kommer polisen också göra det, de orkar inte åka ut flera gånger om dagen för att jaga klottrare, de behövs till viktigare saker, och när inte polisen bryr sig vad händer då? Jo, ett sådant samhälle är paradiset för kriminella, folk kommer inte våga gå ut på kvällen eller kanske ens dagen. Folk kommer leva i rädsla. Är det verkligen vad du vill att dina föräldrar och framtida barn ska få leva i? Tänk till.

Gör något bättre av denna kväll/natt.

Och kom ihåg, alla kan lyckas!

The next generation

Kära vandaler!

Innan du klottrar eller gör sönder något här, läs.

Att vara busig ger en adrenalinkick, we get it, men: Om du nu gör det du tänkt göra här så var medveten om det du startar.

Vi går fram ett par år:

Allt du nu ser är betong, nej du är inte i fängelset, du är exakt på samma plats som nu, den enda skillnaden är att allt är gjort av betong, kanske finns det inga träd kvar heller, troligtvis är det galler för alla fönster. Vet du varför? Jo för kommunen orkar inte bry sig mer, de väljer att bygga allt i betong för att det är hållbart och billigt då de vet att det snart kommer klottras ner och förstöras.

Är det här verkligen ett samhälle du vill leva i? När kommunen slutat bry sig, kommer polisen också göra det, de orkar inte åka ut flera gånger om dagen för att jaga klottrare, de behövs till viktigare saker, och när inte polisen bryr sig vad händer då? Jo, ett sådant samhälle är paradiset för kriminella, folk kommer inte våga gå ut på kvällen eller kanske ens dagen. Folk kommer leva i rädsla. Är det verkligen vad du vill att dina föräldrar och framtida barn ska få leva i? Tänk till.

Gör något bättre av denna kväll/natt.

Och kom ihåg, alla kan lyckas!

The next generation

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.