17 nov 2015 06:00

17 nov 2015 06:00

Visst finns det plats!

FLYKTINGAR

Replik. Till signaturen S.B. (SLA 11/11).

Hej på dig S.B! Jag håller med dig, jag fick också detta utskick från SD och jag vill kommentera det.

Ta vara på den arbetskraft som kommer hit, i slutändan är det en jackpot!

Om man ska tjata om svenskar som oss och skylla alla problem på flyktingarna bör man fundera på var våra svenska rötter kommer ifrån. Det är valloner på 1600–1700-talen, skottar, tyskar, fransmän, ryssar. Vilka är svenskar? Det är väl alla som är/blir medborgare i detta land. Sedan om man kommer från Kongo, Finland eller Kina spelar ingen roll. Sverige har väl religionsfrihet, politisk och etnisk frihet, inga raskrig. Ta det lugnt! Var inte så svensk, problem blir kaos och alla går i taket!

Min morfar, född 1892, var för allt mänskligt, han lärde mig mycket. Han var med och byggde upp detta land. Han bedömde människor efter vad de gjorde, inte efter hudfärg eller fördomar. Ska det vara så svårt? Om allt är bra, så ska en del klaga ändå att det är så svårt. Sök hjälp i stället!

Det finns plats för dem som kommer hit från krig, tortyr, politisk och etnisk förföljelse.

Staffan Pettersson

Hej på dig S.B! Jag håller med dig, jag fick också detta utskick från SD och jag vill kommentera det.

Ta vara på den arbetskraft som kommer hit, i slutändan är det en jackpot!

Om man ska tjata om svenskar som oss och skylla alla problem på flyktingarna bör man fundera på var våra svenska rötter kommer ifrån. Det är valloner på 1600–1700-talen, skottar, tyskar, fransmän, ryssar. Vilka är svenskar? Det är väl alla som är/blir medborgare i detta land. Sedan om man kommer från Kongo, Finland eller Kina spelar ingen roll. Sverige har väl religionsfrihet, politisk och etnisk frihet, inga raskrig. Ta det lugnt! Var inte så svensk, problem blir kaos och alla går i taket!

Min morfar, född 1892, var för allt mänskligt, han lärde mig mycket. Han var med och byggde upp detta land. Han bedömde människor efter vad de gjorde, inte efter hudfärg eller fördomar. Ska det vara så svårt? Om allt är bra, så ska en del klaga ändå att det är så svårt. Sök hjälp i stället!

Det finns plats för dem som kommer hit från krig, tortyr, politisk och etnisk förföljelse.

Staffan Pettersson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.