19 nov 2015 06:00

19 nov 2015 15:12

Inte på flyktingboenden

FLYKTINGAR

Replik. Till Monica Eriksson ”Var ska de bo”, SLA 12/11.

Ja, inte där det brinner var och varannan natt. Det är ju några förvirrade stackare som tror att de gör hjältedåd när de tänder eld på flyktingboenden.

Du som jag kan äta, sova, leva i lugn och ro. Vi har tv, telefon, kläder, någonstans att bo. Det är värme och ljus och ytligt trams, som är så viktigt.

Att polisen har för dåligt betalt för sitt jobb, håller jag med om, ingångslönen är 21 000–22 000 kronor. Svenska folket får banne mig höja lönen ordentligt, statens pengar är svenska folkets pengar. Det är samma sak med sjukvården. Hur skulle det vara om staten tar över skola, vård, omsorg och polis?

Du har säkert varit ute i världen och sett hur det är. Det har jag med. Det är som så, att många tänker; sköt dig själv och skit i andra.

Nu var det inte dig jag tänkte på, utan allmänt. Det är en svensk tanke. Sköt om dig!

Staffan Pettersson

Ja, inte där det brinner var och varannan natt. Det är ju några förvirrade stackare som tror att de gör hjältedåd när de tänder eld på flyktingboenden.

Du som jag kan äta, sova, leva i lugn och ro. Vi har tv, telefon, kläder, någonstans att bo. Det är värme och ljus och ytligt trams, som är så viktigt.

Att polisen har för dåligt betalt för sitt jobb, håller jag med om, ingångslönen är 21 000–22 000 kronor. Svenska folket får banne mig höja lönen ordentligt, statens pengar är svenska folkets pengar. Det är samma sak med sjukvården. Hur skulle det vara om staten tar över skola, vård, omsorg och polis?

Du har säkert varit ute i världen och sett hur det är. Det har jag med. Det är som så, att många tänker; sköt dig själv och skit i andra.

Nu var det inte dig jag tänkte på, utan allmänt. Det är en svensk tanke. Sköt om dig!

Staffan Pettersson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.