19 nov 2015 06:00

19 nov 2015 06:00

Skyltarna hindrar trafiken

SKÖVDE KOMMUN

Trafik. Det pågår ett gatuarbete på Gustav Adolfs gata på Norrmalm och kommunen hänvisar bilisterna att köra en annan väg. När jag kör på Lagläsaregatan mot Karl Johans gata står en förbud att stanna-skylt så nära korsningen att det är risk att man kör på den, vilket jag gjorde med skador på bilen som följd.

Sedan har man satt hänvisningsskyltar på tre plastkoner rakt ut i vägkorsningen. Så de fordon som kommer från Karl Johans gata får köra lite vänstertrafik.

Jag vet att förbudsskylten bör stå fem meter in på gatan. Man har automatiskt förbud att ställa fordon vissa meter från korsning. Det finns ju lagar om detta och de som ger order om skyltutsättning bör kunna dessa. Kommunen skyller ifrån sig när det blir fel och säger att det finns folk som flyttar skyltarna.

Efter tillsägelse har man nu ändrat delar av skyltningen. På kommunen säger de att det är mitt fel att jag kör på konmärken och man vill inte ersätta mig för skadorna på min bil.

H-G

Sedan har man satt hänvisningsskyltar på tre plastkoner rakt ut i vägkorsningen. Så de fordon som kommer från Karl Johans gata får köra lite vänstertrafik.

Jag vet att förbudsskylten bör stå fem meter in på gatan. Man har automatiskt förbud att ställa fordon vissa meter från korsning. Det finns ju lagar om detta och de som ger order om skyltutsättning bör kunna dessa. Kommunen skyller ifrån sig när det blir fel och säger att det finns folk som flyttar skyltarna.

Efter tillsägelse har man nu ändrat delar av skyltningen. På kommunen säger de att det är mitt fel att jag kör på konmärken och man vill inte ersätta mig för skadorna på min bil.

H-G

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.