20 nov 2015 06:00

20 nov 2015 06:00

Det hjälper inte att skälla på SD

FLYKTINGAR

REPLIK: På insändarsidan den 18/11 så ondgör sig Eva-Lill Nilsson, Janette Leinonen och Börje Johansson från MP över det utskick som SD gör till hushållen i Sverige. Det sägs skapa en kostsam splittring.

Dagen före konstaterar Staffan Pettersson, med ett pekfinger riktat mot samma utskick, i en insändare att det finns plats för dem som kommer hit.

Jag föreslår att samtliga ovanstående skriftställare läser den rapport som MSB (Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap) nu har ute på sin hemsida. Där varnar man för att resurserna i Sverige kommer att ta slut i december. MSB konstaterar att redan nu syns undanträngningseffekter i sjukvård och socialtjänst. Skolorna saknar personal och lokaler.

Det hjälper inte att ni skäller på SD. Ta och ge er ut i verkligheten istället och se hur möjligheterna verkligen är för Sverige att ge dessa människor ett värdigt mottagande. Det är i dagsläget inte längre möjligt. Det hjälper inte längre med hurtiga tillrop om att vi ska klara detta tillsammans. Ibland kan verkligheten vara besvärlig och det kan vara svårt att leka självutnämnd godhetsapostel med skattebetalarnas pengar när landets resurser är slut.

Notera gärna också att Migrationsverket numera inte klarar av att identifiera 40 procent av de personer som man ger asyl (artikel i SvD 18/11). Det är kanske inte så konstigt att Säpo höjer risknivån för terrorbrott i Sverige från 3 till 4.

Stefan Hallberg

vice ordförande

Sverigedemokraterna Karlsborg

Dagen före konstaterar Staffan Pettersson, med ett pekfinger riktat mot samma utskick, i en insändare att det finns plats för dem som kommer hit.

Jag föreslår att samtliga ovanstående skriftställare läser den rapport som MSB (Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap) nu har ute på sin hemsida. Där varnar man för att resurserna i Sverige kommer att ta slut i december. MSB konstaterar att redan nu syns undanträngningseffekter i sjukvård och socialtjänst. Skolorna saknar personal och lokaler.

Det hjälper inte att ni skäller på SD. Ta och ge er ut i verkligheten istället och se hur möjligheterna verkligen är för Sverige att ge dessa människor ett värdigt mottagande. Det är i dagsläget inte längre möjligt. Det hjälper inte längre med hurtiga tillrop om att vi ska klara detta tillsammans. Ibland kan verkligheten vara besvärlig och det kan vara svårt att leka självutnämnd godhetsapostel med skattebetalarnas pengar när landets resurser är slut.

Notera gärna också att Migrationsverket numera inte klarar av att identifiera 40 procent av de personer som man ger asyl (artikel i SvD 18/11). Det är kanske inte så konstigt att Säpo höjer risknivån för terrorbrott i Sverige från 3 till 4.

Stefan Hallberg

vice ordförande

Sverigedemokraterna Karlsborg

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.