20 nov 2015 06:00

20 nov 2015 06:00

Tänk om alla vore så vänliga

OMTANKE

Inne på bokhandeln i Tibro häromdagen fick jag se bokhandlaren få världens utskällning för att böckerna var billigare på internet än i deras butik. Jag vill tilldela dagens ris till denna mycket oförskämda person som hoppade på bokhandlaren så. Samtidigt vill jag passa på att dela ut dagens ros till bokhandlaren som efter utskällningen ändå sålde boken, bugade sig för kunden och fortfarande leende vände sig mot mig och frågade ”vad kan jag hjälpa till med?”.

Att omtanke och hjälpsamhet, ska vara en sådan ovanlighet att vi hajar till när vi möter det?

Tänk om alla kunde ta efter denne unge man, vad mycket bättre det skulle vara då, både i bemötandet i butiker och mellan människor.

En bokhandlares vän

Inne på bokhandeln i Tibro häromdagen fick jag se bokhandlaren få världens utskällning för att böckerna var billigare på internet än i deras butik. Jag vill tilldela dagens ris till denna mycket oförskämda person som hoppade på bokhandlaren så. Samtidigt vill jag passa på att dela ut dagens ros till bokhandlaren som efter utskällningen ändå sålde boken, bugade sig för kunden och fortfarande leende vände sig mot mig och frågade ”vad kan jag hjälpa till med?”.

Att omtanke och hjälpsamhet, ska vara en sådan ovanlighet att vi hajar till när vi möter det?

Tänk om alla kunde ta efter denne unge man, vad mycket bättre det skulle vara då, både i bemötandet i butiker och mellan människor.

En bokhandlares vän

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.