20 nov 2015 06:00

20 nov 2015 06:00

Varför är era barn mer värda?

FLYKTINGAR

Tibro. Varför ska vi jämnt leta efter problemen? Just nu florerar det sjukt mycket skit på sociala medier från folk som inte tänker längre än näsan räcker och det gör oss så förbannade.

Kan ni som sitter framför era smarta mobiler och paddor hela dagarna och kastar skit på andra människor som är på flykt för att rädda sitt egna och familjens liv, sätta er en timme och surfa in på svt.se och kolla på Dokument utifrån – Flykten. Där får ni se hur ”vi” behandlar andra människor som flyr krig och besvär idag medan ni gnäller och gapar på folk för att ”våra” barn är lite mer värda än andras barn, för ”våra svenska barn” kanske inte får ha gymnastik en gång på grund av att andra barn ska få tak över huvudet och en vikbar säng när det nalkas vinter och kallt i lilla Tibro.

Varför är era barn så mycket mer värda än de som lever på flykt? Vad skulle ni gjort om era barn behövde tak över huvudet en natt eller fem? Hade vi ifrågasatt det då? Vi hade gjort allt som står i vår makt för ”vårt” barn men vi struntar fullständigt i de som lever under sämre förhållanden än våra djur i Sverige.

Dessutom så fungerar ju faktiskt de gymnastikhallarna som akutboende för oss ”svenskar” också, exempelvis om en hel huslänga i Brittgården skulle brinna ner, och hur många som helst stod utan tak över huvudet. Skulle vi då ifrågasätta detta om våra barn skulle missa en gympalektion eller två då? Jag tror inte det. För då hade vi alla hjälp till på alla sätt vi kan via insamlingar och dylikt.

Mikael & Mikael

Tibrobor som skäms

Kan ni som sitter framför era smarta mobiler och paddor hela dagarna och kastar skit på andra människor som är på flykt för att rädda sitt egna och familjens liv, sätta er en timme och surfa in på svt.se och kolla på Dokument utifrån – Flykten. Där får ni se hur ”vi” behandlar andra människor som flyr krig och besvär idag medan ni gnäller och gapar på folk för att ”våra” barn är lite mer värda än andras barn, för ”våra svenska barn” kanske inte får ha gymnastik en gång på grund av att andra barn ska få tak över huvudet och en vikbar säng när det nalkas vinter och kallt i lilla Tibro.

Varför är era barn så mycket mer värda än de som lever på flykt? Vad skulle ni gjort om era barn behövde tak över huvudet en natt eller fem? Hade vi ifrågasatt det då? Vi hade gjort allt som står i vår makt för ”vårt” barn men vi struntar fullständigt i de som lever under sämre förhållanden än våra djur i Sverige.

Dessutom så fungerar ju faktiskt de gymnastikhallarna som akutboende för oss ”svenskar” också, exempelvis om en hel huslänga i Brittgården skulle brinna ner, och hur många som helst stod utan tak över huvudet. Skulle vi då ifrågasätta detta om våra barn skulle missa en gympalektion eller två då? Jag tror inte det. För då hade vi alla hjälp till på alla sätt vi kan via insamlingar och dylikt.

Mikael & Mikael

Tibrobor som skäms

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.