20 nov 2015 06:00

20 nov 2015 06:00

Vi är aningslösa

TERRORDÅD

Allvar. Västvärlden är nu hotad av onda krafter. Den svenska modellen är att ”stå upp för öppenheten”, ta varandra i hand och sjunga ”We shall overcome”, tända små ljus samt interfoliera den franska flaggan i alla Facebook-inlägg.

Tyvärr kommer dessa åtgärder inte att minska risken för framtida attentat i Sverige. Här är vi aningslösa, den svenska polisen har alldeles för små resurser. Andra länder är mer realistiska och förstår allvaret.

Det finns sedan 1000 år en gryende konflikt mellan kristendomen och islam, som nu har akutiserats. Självklart är det små grupper inom islam som har en våldspotential, men även en liten fraktion blir ett stort antal. Det sägs att vi inte skall låta rädslan styra, men rädsla är i detta läge en helt adekvat känsla som kan leda till att vi skyddar oss bättre, och därmed de facto minskar risken för nya attentat.

Tyvärr har vi i nuläget en av de absolut sämsta regeringscheferna genom tiderna, den f.d. fackföreningsledaren Löfven har inte kompetens för att leda landet, särskilt inte i kristider. Han hänvisar ständigt till EU eller olika utredningar utan att ta tag i problemen på allvar. Förhoppningsvis samlar sig de olika partierna och skapar en gemensam kraftfull strategi framöver.

Vän av ordning

Tyvärr kommer dessa åtgärder inte att minska risken för framtida attentat i Sverige. Här är vi aningslösa, den svenska polisen har alldeles för små resurser. Andra länder är mer realistiska och förstår allvaret.

Det finns sedan 1000 år en gryende konflikt mellan kristendomen och islam, som nu har akutiserats. Självklart är det små grupper inom islam som har en våldspotential, men även en liten fraktion blir ett stort antal. Det sägs att vi inte skall låta rädslan styra, men rädsla är i detta läge en helt adekvat känsla som kan leda till att vi skyddar oss bättre, och därmed de facto minskar risken för nya attentat.

Tyvärr har vi i nuläget en av de absolut sämsta regeringscheferna genom tiderna, den f.d. fackföreningsledaren Löfven har inte kompetens för att leda landet, särskilt inte i kristider. Han hänvisar ständigt till EU eller olika utredningar utan att ta tag i problemen på allvar. Förhoppningsvis samlar sig de olika partierna och skapar en gemensam kraftfull strategi framöver.

Vän av ordning

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.