23 nov 2015 06:00

23 nov 2015 06:00

Varför inte bygga på Billingen?

IDROTTSANLÄGGNING

Sportcentra. Läste insändaren i SLA 13/11 från Folkpartiet om att bygga bostäder på Södra IP. Jag har förståelse för att det behövs byggytor centralt. Tror det är viktigt för ett levande centrum, både för nöjesutbud och handel, att centrum förtätas med bostäder m.m.

Men om nya idrottsanläggningar ska byggas, varför inte bygga uppe på Billingen och göra ett stort sportcentra där?

Ni kan titta på Ulricehamn där man uppe på berget har byggt både fotbolls- och ishall, motionsspår för sommar och vinter m.m. Väldigt trevligt och framför allt väldigt bra för barnfamiljer att kunna göra olika aktiviteter samtidigt.

Mycket finns ju redan på Billingen som kan utvecklas ännu mer. Förutsättningarna finns för att göra något riktigt bra för vår stad och turism. Skövde är ju ingen sjöstad med vi har ett fantastiskt berg, det gäller bara att synliggöra det.

Stefan Quist

Men om nya idrottsanläggningar ska byggas, varför inte bygga uppe på Billingen och göra ett stort sportcentra där?

Ni kan titta på Ulricehamn där man uppe på berget har byggt både fotbolls- och ishall, motionsspår för sommar och vinter m.m. Väldigt trevligt och framför allt väldigt bra för barnfamiljer att kunna göra olika aktiviteter samtidigt.

Mycket finns ju redan på Billingen som kan utvecklas ännu mer. Förutsättningarna finns för att göra något riktigt bra för vår stad och turism. Skövde är ju ingen sjöstad med vi har ett fantastiskt berg, det gäller bara att synliggöra det.

Stefan Quist

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.