25 nov 2015 06:00

25 nov 2015 06:00

Till fots = till vänster!

TRAFIK

Om alla – även på gång- och cykelvägar – går till vänster, cyklar och åker moped på höger sida – vad smidigt det skulle bli. Det följer all logik. Som gående ser du tydligt (förutsatt att mobilen ligger i fickan) mötande tvåhjulingar och cyklister kan enkelt och säkert passera den gående mot mitten till. Som sagt, säkert och smidigt för alla.

Van i trafiken

Om alla – även på gång- och cykelvägar – går till vänster, cyklar och åker moped på höger sida – vad smidigt det skulle bli. Det följer all logik. Som gående ser du tydligt (förutsatt att mobilen ligger i fickan) mötande tvåhjulingar och cyklister kan enkelt och säkert passera den gående mot mitten till. Som sagt, säkert och smidigt för alla.

Van i trafiken

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.