27 nov 2015 15:01

27 nov 2015 15:01

Lämpligt namnbyte

LIBERALERNA

Sällan har ett namnbyte i det politiska livet varit så lämpligt som när Folkpartiet bytte till Liberalerna. För ärligt, var är folket i detta lilla parti?

Jag själv och mången med mig har ofta skojat om detta faktum. (Är som alla förstår inte liberal.) Det verkar dock vara så att några liberaler verkar anse att ordet folk har en negativ klang. Det är ju lite märkligt för ett parti som anser sig vara demokratiskt. För demos betyder på grekiska folk, men liber betyder frihet på latin. Men med lite tur så slipper svenska folket (demos) det lilla partiet, vad de nu kallar sig. Svenskarna blir fria (liber) från ett litet, tämligen onödigt parti. Vi har väl i ärlighetens namn lite för många partier i riksdagen. Och eftersom alla partier drar till mitten, så kan gott det lilla mittenpartiet lägga ner.

Henrik Andersson

Jag själv och mången med mig har ofta skojat om detta faktum. (Är som alla förstår inte liberal.) Det verkar dock vara så att några liberaler verkar anse att ordet folk har en negativ klang. Det är ju lite märkligt för ett parti som anser sig vara demokratiskt. För demos betyder på grekiska folk, men liber betyder frihet på latin. Men med lite tur så slipper svenska folket (demos) det lilla partiet, vad de nu kallar sig. Svenskarna blir fria (liber) från ett litet, tämligen onödigt parti. Vi har väl i ärlighetens namn lite för många partier i riksdagen. Och eftersom alla partier drar till mitten, så kan gott det lilla mittenpartiet lägga ner.

Henrik Andersson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.