30 nov 2015 15:48

30 nov 2015 15:48

Skönt att någon bryr sig om de små

DJURPLÅGERI

Tack. En stor eloge och ett stort fång röda rosor till den polisman som tog upp fallet igen med kattplågaren. Skönt att det finns någon med lagens långa arm som bryr sig om även de små i samhället.

De som inte själva kan föra sin talan och som ständigt är i behov av människans omsorg. Jag har tänkt ofta på denna polisman som vågade ta steget mot rättvisa och medkännande om små kattliv. Tänk om alla poliser hade samma känsla för allt levande.

Nu är det bara att hoppas att den dagen det blir rättegång ska sitta nämndemän med empati och känsla för allt levande också. Ett långt och hårt straff borde det bli och ett livslångt djurförbud (ja vad nu det kan åstadkomma) för en sådan hänsynslös och känslokall person.

Jag känner så mycket sorg över de stackars små liven som inte kunde försvara sig eller hade en chans att be om hjälp. Jag hoppas innerligt att de människor som ser, hör eller vet någon som plågar djur, tar sitt ansvar och anmäler det hela.

Stor djurvän

De som inte själva kan föra sin talan och som ständigt är i behov av människans omsorg. Jag har tänkt ofta på denna polisman som vågade ta steget mot rättvisa och medkännande om små kattliv. Tänk om alla poliser hade samma känsla för allt levande.

Nu är det bara att hoppas att den dagen det blir rättegång ska sitta nämndemän med empati och känsla för allt levande också. Ett långt och hårt straff borde det bli och ett livslångt djurförbud (ja vad nu det kan åstadkomma) för en sådan hänsynslös och känslokall person.

Jag känner så mycket sorg över de stackars små liven som inte kunde försvara sig eller hade en chans att be om hjälp. Jag hoppas innerligt att de människor som ser, hör eller vet någon som plågar djur, tar sitt ansvar och anmäler det hela.

Stor djurvän

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.