02 dec 2015 14:07

02 dec 2015 14:07

Sällsynt dålig ”tajming”

STCC

SLA. Måndagen den 30:e november öppnade världens största klimatmöte i Paris, där man skall försöka komma tillrätta med de utsläpp vi förorsakar och som vi förpestar vår atmosfär med. Samma dag har SLA en ledare undertecknad av Jan Larsson, där man försvarar Skövde kommuns sponsring av förnyad ekonomisk satsning på en bilmotortävling, STCC. Denna gång kostar det oss skattebetalare – enligt SLA – ”endast” 600 000 kronor! Så otrolig enfaldigt!

I hela världen är idag frågan hur vi skall komma tillrätta med de utsläpp, som gör att vi förstör vårt klimat. Och så tycker SLA att vi i Skövde skall fortsätta satsa skattepengar på att förstöra vår miljö! Jag anser att pengarna i detta sammanhang är av underordnad betydelse. Vad som är skrämmande är att tidningen ställer sig på samma sida, som våra styrande kommunpolitiker. De som ständigt visar sitt ointresse för vår miljö. Vad jag främst avser är att de ställer sig bakom Cementas ansökan att fortsätta sin verksamhet i Skövde.

Visserligen är en ”liten” motortävling i Skövde inget i jämförelse med Cementas miljöförstörelse, men den stora frågan om hur vi skall komma tillrätta med vår miljöförstörelse är, om inte vi alla måste dra vårt strå till stacken? Jag törs ställa frågan, som inte ens miljömupparna i Miljöpartiet törs: Vilken nytta har motortävlingar egentligen?

Ledarskribenten Jan Larsson borde enligt mitt sätt att se på saken inte betrakta Skövde kommuns ekonomiska satsning på en miljöförstörande tävling, som en verksamhet som gynnar Skövde, utan något som motverkar världens klimatmål!

Håkan M

Jan Larsson svarar:

Min ledare handlade om vikten av att få stora evenemang till Skövde. Något som jag anser är viktigt och bra för kommunen.

Sedan kan man naturligtvis fråga sig om en motortävling är rätt sak att satsa på? Självklart går det att ha många åsikter om det.

Visst, här kan man självklart blanda in miljöhänsyn. Det skall nämnas att bilarna körs på miljöbränsle och att det finns ett omfattande miljöprogram kopplat till arrangemanget. Detta finns beskrivet i detalj på STCC:s hemsida.

Den största miljöboven är publiken som måste ta sig till och från tävlingen. Något som gäller för alla stora arrangemang som drar mycket folk. I det fallet spelar det ingen roll om det är en motortävling, konsert, någon mässa eller en vanlig helg vid ett köpcenter som många gånger förutsätter att man kör bil för att ta sig dit. Det tycker jag man ska ha med i bilden när det gäller miljön.

Jan Larsson

I hela världen är idag frågan hur vi skall komma tillrätta med de utsläpp, som gör att vi förstör vårt klimat. Och så tycker SLA att vi i Skövde skall fortsätta satsa skattepengar på att förstöra vår miljö! Jag anser att pengarna i detta sammanhang är av underordnad betydelse. Vad som är skrämmande är att tidningen ställer sig på samma sida, som våra styrande kommunpolitiker. De som ständigt visar sitt ointresse för vår miljö. Vad jag främst avser är att de ställer sig bakom Cementas ansökan att fortsätta sin verksamhet i Skövde.

Visserligen är en ”liten” motortävling i Skövde inget i jämförelse med Cementas miljöförstörelse, men den stora frågan om hur vi skall komma tillrätta med vår miljöförstörelse är, om inte vi alla måste dra vårt strå till stacken? Jag törs ställa frågan, som inte ens miljömupparna i Miljöpartiet törs: Vilken nytta har motortävlingar egentligen?

Ledarskribenten Jan Larsson borde enligt mitt sätt att se på saken inte betrakta Skövde kommuns ekonomiska satsning på en miljöförstörande tävling, som en verksamhet som gynnar Skövde, utan något som motverkar världens klimatmål!

Håkan M

Jan Larsson svarar:

Min ledare handlade om vikten av att få stora evenemang till Skövde. Något som jag anser är viktigt och bra för kommunen.

Sedan kan man naturligtvis fråga sig om en motortävling är rätt sak att satsa på? Självklart går det att ha många åsikter om det.

Visst, här kan man självklart blanda in miljöhänsyn. Det skall nämnas att bilarna körs på miljöbränsle och att det finns ett omfattande miljöprogram kopplat till arrangemanget. Detta finns beskrivet i detalj på STCC:s hemsida.

Den största miljöboven är publiken som måste ta sig till och från tävlingen. Något som gäller för alla stora arrangemang som drar mycket folk. I det fallet spelar det ingen roll om det är en motortävling, konsert, någon mässa eller en vanlig helg vid ett köpcenter som många gånger förutsätter att man kör bil för att ta sig dit. Det tycker jag man ska ha med i bilden när det gäller miljön.

Jan Larsson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.