03 dec 2015 15:13

03 dec 2015 15:13

Kapaciteten räckte inte

FÅGELVIKSGYMNASIET

I en insändare i SLA 1 december är en anonym skribent kritisk till att tillgången till Internet inskränkts på Fågelviksgymnasiet i Tibro, framförallt verkar det som att kritiken gäller att det blivit svårare för elever med privat utrustning att nå Internet.

Alla elever och lärare på Fågelviksgymnasiet har obegränsad tillgång till Internet via sina personliga datorer. Alla har dessutom inloggningsfri tillgång till Internet i caféet och i biblioteket. Att erbjuda inloggningsfritt Internet för privat utrustning över hela skolan klarar dessvärre inte det trådlösa nätverket och en sådan utbyggnad är inte aktuell. Den fria tillgången för privata enheter till Internet över hela skolan stängdes för drygt ett år sedan eftersom det blev för många användare med följd att kapaciteten inte räckte till.

Peter Legendi

IT-chef Tibro kommun

Alla elever och lärare på Fågelviksgymnasiet har obegränsad tillgång till Internet via sina personliga datorer. Alla har dessutom inloggningsfri tillgång till Internet i caféet och i biblioteket. Att erbjuda inloggningsfritt Internet för privat utrustning över hela skolan klarar dessvärre inte det trådlösa nätverket och en sådan utbyggnad är inte aktuell. Den fria tillgången för privata enheter till Internet över hela skolan stängdes för drygt ett år sedan eftersom det blev för många användare med följd att kapaciteten inte räckte till.

Peter Legendi

IT-chef Tibro kommun

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.