04 dec 2015 17:09

04 dec 2015 17:09

Skövde kan inte påverka miljön

STCC

Replik. Det förvånar mig storligen att gång på gång se påståenden om att den och den aktiviteten utgör en miljöbelastning och därför inte borde äga rum.Senast så får nu skribenten Jan Larsson på pälsen av Håkan M i just detta ämne (SLA 3/12).

Man kan med Håkans insändare om en miljöförstörande tävling, STCC, tro att det också i verkligheten skulle utgöra en risk för Skövde stad och dess invånare.

Det är min fasta övertygelse att detta race som kanske kan dra hit 10 000 åskådare och verkligen sätta Skövde på kartan, på inget sätt drabbar vår miljö. Detta är nonsens, att denna isolerade händelse skulle innebära en miljöbelastning, är ytterligare ett offer på okunnighetens altare.

Miljöpåverkan är självklart en global påverkan som på inget sätt kan påverkas eller styras från Skövde. I stället så bör man rikta ögonen mot New Delhi i Indien, som idag anses vara världens smutsigaste stad, men även Peking i Kina är också högt upp i topplistan.

Att lokalt försöka att påverka vår miljö när det gäller vår atmosfär, är inte bara omöjligt, det är en global förändring som är nödvändig och inget annat.

Arne Nohlberg

Man kan med Håkans insändare om en miljöförstörande tävling, STCC, tro att det också i verkligheten skulle utgöra en risk för Skövde stad och dess invånare.

Det är min fasta övertygelse att detta race som kanske kan dra hit 10 000 åskådare och verkligen sätta Skövde på kartan, på inget sätt drabbar vår miljö. Detta är nonsens, att denna isolerade händelse skulle innebära en miljöbelastning, är ytterligare ett offer på okunnighetens altare.

Miljöpåverkan är självklart en global påverkan som på inget sätt kan påverkas eller styras från Skövde. I stället så bör man rikta ögonen mot New Delhi i Indien, som idag anses vara världens smutsigaste stad, men även Peking i Kina är också högt upp i topplistan.

Att lokalt försöka att påverka vår miljö när det gäller vår atmosfär, är inte bara omöjligt, det är en global förändring som är nödvändig och inget annat.

Arne Nohlberg

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.