04 dec 2015 17:05

04 dec 2015 17:05

Smittsam epidemi

FRÄMLINGSRÄDSLA

Det går en smittsam epidemi i vårt land som har namnet xenofobi.

Ni som inte vet vad det betyder, googla eller läs på Wikipedia. De som har drabbats har några saker gemensamt. Symtom:

1. Tänker ofta i tankebanor ”vi och dem”.

2. Har utsett regeringen och främst Miljöpartiet som syndabockar för världens flyktingkatastrof.

3. Tror att Sverige ska gå under och att vi inte ska få plats.

4. Använder sig mycket av svordomar och diverse tillmälen till och om ”de andra”.

5. Säger ofta: ”Det behöver göras mer – stäng gränserna”, ”Äntligen har Löfven fattat, men det är för sent!”

6. Tyckte för några månader sedan att det var hemskt med den lille syriske pojken som sköljdes död upp på stranden och kunde då tänka sig att vara ”lite” human ett tag men inte så länge.

7. Tillhör oftast ett parti som kallar sig Sverigedemokraterna även förkortat SD, kan också tillhöra något av de mer högerinriktade partierna, det kan svänga lite där emellan för oftast är de lite förvirrade.

8. Gör ofta inlägg i stil med ”Vi som vill ha kvar Kalle Anka, lucia, negerbollar”, etc.

Listan kan göras längre. Först vill jag beklaga att ni råkat ut för denna smitta! Men jag har en del råd:

Ni som har drabbats av denna smitta/masspsykos gör bäst i att låta bli att åka utomlands! Vad ska ni utomlands att göra, ni tycker ju inte om dessa människor i vårt land – hur kan ni då vilja åka till dessa länder som huserar dessa människor? Stanna hemma istället, låt bli att äta främmande mat, gå för allt i världen inte till något ställe där det kan tänkas finnas något av det som ni tycker är så hemskt och främmande för er. Nej, stanna hemma och ät endast svenskt! Gå inte till någon pizzeria.

Se till att få en ursvensk svenne till läkare om ni behöver besöka en sådan, helst en Andersson eller Pettersson. Och om ni ändå envisas med att åka utomlands och bli ”uppassade” med en paraplydrink – vad får er att tro att ni skulle vara välkomna i främmande land? Det är ju som att bli bortbjuden och aldrig bjuda tillbaka ... Och tänk vad hemskt om något av era barn skulle träffa någon som inte är svensk ... Oj, oj, oj, då blir det riktigt jobbigt, eller?

Eller, försök bli frisk från denna smitta/fobi. Gör tvärtom, utsätt er för det ni är rädda för, det brukar hjälpa mot fobier och ni ska se att ert liv blir rikare på många sätt! Våga, bjud till och ni får så mycket tillbaka! Jag lovar! Det går att bota!

Britt-Marie

Ni som inte vet vad det betyder, googla eller läs på Wikipedia. De som har drabbats har några saker gemensamt. Symtom:

1. Tänker ofta i tankebanor ”vi och dem”.

2. Har utsett regeringen och främst Miljöpartiet som syndabockar för världens flyktingkatastrof.

3. Tror att Sverige ska gå under och att vi inte ska få plats.

4. Använder sig mycket av svordomar och diverse tillmälen till och om ”de andra”.

5. Säger ofta: ”Det behöver göras mer – stäng gränserna”, ”Äntligen har Löfven fattat, men det är för sent!”

6. Tyckte för några månader sedan att det var hemskt med den lille syriske pojken som sköljdes död upp på stranden och kunde då tänka sig att vara ”lite” human ett tag men inte så länge.

7. Tillhör oftast ett parti som kallar sig Sverigedemokraterna även förkortat SD, kan också tillhöra något av de mer högerinriktade partierna, det kan svänga lite där emellan för oftast är de lite förvirrade.

8. Gör ofta inlägg i stil med ”Vi som vill ha kvar Kalle Anka, lucia, negerbollar”, etc.

Listan kan göras längre. Först vill jag beklaga att ni råkat ut för denna smitta! Men jag har en del råd:

Ni som har drabbats av denna smitta/masspsykos gör bäst i att låta bli att åka utomlands! Vad ska ni utomlands att göra, ni tycker ju inte om dessa människor i vårt land – hur kan ni då vilja åka till dessa länder som huserar dessa människor? Stanna hemma istället, låt bli att äta främmande mat, gå för allt i världen inte till något ställe där det kan tänkas finnas något av det som ni tycker är så hemskt och främmande för er. Nej, stanna hemma och ät endast svenskt! Gå inte till någon pizzeria.

Se till att få en ursvensk svenne till läkare om ni behöver besöka en sådan, helst en Andersson eller Pettersson. Och om ni ändå envisas med att åka utomlands och bli ”uppassade” med en paraplydrink – vad får er att tro att ni skulle vara välkomna i främmande land? Det är ju som att bli bortbjuden och aldrig bjuda tillbaka ... Och tänk vad hemskt om något av era barn skulle träffa någon som inte är svensk ... Oj, oj, oj, då blir det riktigt jobbigt, eller?

Eller, försök bli frisk från denna smitta/fobi. Gör tvärtom, utsätt er för det ni är rädda för, det brukar hjälpa mot fobier och ni ska se att ert liv blir rikare på många sätt! Våga, bjud till och ni får så mycket tillbaka! Jag lovar! Det går att bota!

Britt-Marie

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.